Nechifor reactioneaza la amenintarea PDL cu o contramanifestatie la mitingul PSD


Intră acum și în grupul de

În România există încă dreptul la liberă exprimare şi în acest sens PSD va organiza, sâmbătă, un miting de protest împotriva măsurilor de austeritate propuse de preşedintele Traian Băsescu şi asumate de Guvernul Boc, a ţinut preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, să îi atragă atenţia preşedintelui PDL Suceava, Gheorghe Flutur, în scrisoarea deschisă pe care i-a adresat-o miercuri. Totodată, liderul PSD a mai ţinut să precizeze că social-dmocraţii suceveni vor protesta şi împotriva modului în care Consiliul Judeţean Suceava împarte banii publici româneşti şi europeni. „Vreau să vă transmit că nu putem tolera încercarea dumneavoastră de intimidare, ne-aţi ameninţat că veţi lua contramăsuri şi că veţi proiecta nu ştiu ce imagini pe nu ştiu unde”, arată preşedintele PSD Suceava.

El subliniază că mitingul PSD este autorizat de Primăria Municipiului Suceava şi că dacă PDL doreşte o contramanifestaţie, îi sugerează lui Gheorghe Flutur să se adreseze primarului Ion Lungu pentru a intra în legalitate cu autorizaţia de desfăşurare a acţiunii. „Vă înţeleg preocuparea şi poate că vă doriţi să protestaţi, faţă de comunişti sau moguli, însă, sâmbătă 12 iunie 2010, peste o mie de locuitori ai judeţului pe care îl conduceţi doresc să protesteze paşnic, fără violenţă, faţă de măsurile abuzive de reducere a pensiilor şi salariilor şi a modului în care dumneavoastră împărţiţi banii publici către localităţi, în funcţie de culoarea politică a primarilor, iar portocaliul pare să fie culoarea dumneavoastră preferată”, scrie Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava şi-a exprimat speranţa că mişcarea de stradă a social-democraţilor suceveni va fi înţeleasă ca un drept la liberă exprimare şi a făcut un apel instituţiilor statului abilitate să asigure liniştea şi ordinea publică, precum şi siguranţa naţională, sa ia toate măsurile pentru a păstra caracterul paşnic al acestei acţiuni civice.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Conferinţa municipală de alegeri a PDL Suceava că le va face o mare surpriză social-democraţilor suceveni care pregătesc un miting de protest. “Vor avea o mare surpriză. Vom proiecta beneficiarii tranziţiei pentru că ei au fost la guvernare în ultimii ani şi la vedere şi din umbră”, a spus liderul PDL.


Intră acum și în grupul de