George Șoldan: Am sesizat ministrului Sănătății situația dramatică din spitale. Criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar premierul Cîțu se ocupă de campania din partid


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat, marți, că l-a sesizat pe ministrul Sănătății în legătură cu situația dramatică din spitale unde lipsesc medicamente pentru tratarea COVID-19 și că în plină criză sanitară premierul Florin Cîțu se ocupă de campania din partid.

„PNL și USR sunt în campanie internă. Iohannis e ocupat să refacă „Guvernul meu”. Criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar instituțiile statului DORM!

SUNTEM DEMULT ÎN VALUL 4. Cîțu face campanie și promite bani mulți celor care îl vor vota.

Iată o situație de care mulți se feresc să vorbească:

14 septembrie 2021 – Nr. de cazuri confirmate 3992 / 97 morți;

14 septembrie 2020 – Nr. de cazuri confirmate 692 / 22 morți.      

Acum situația este mult mai gravă, dar noi nu avem Guvern, Președinte și chiar Parlamentul este blocat de lupta PNL-USR!”, a transmis Șoldan.

El a menționat că între timp, din spitalele din România lipsesc chiar medicamentele schemei de tratament pentru Covid-19.

„Am sesizat astăzi ministrul Sănătății referitor la situația dramatică din spitale, mult mai dramatică în realitate decât reușesc chiar televiziunile să transmită. Realitatea este cruntă. Medicamente ca Remdesivir, Favipiravir sau Chineret, care ar trebui să existe în fiecare spital obligatoriu, lipsesc cu desăvârșire! L-am întrebat pe ministru care este situația stocurilor la nivel național și cum rezolvă situația”, a precizat parlamentarul sucevean.

El a arătat că numai cine a fost internat sau a avut pe cineva internat știe ce suferință și ce spaimă zac în spitale.

„Nu doar pacienții suferă. Alături de ei, medicii fac eforturi supraomenești să salveze viețile bolnavilor de Covid cu ce medicamente au la dispoziție. Și realitatea usturătoare este aceea că medicii, cu mâinile aproape goale, nu pot face singuri minuni. Dar cine să vadă lupta pentru viață din spitale? Ar fi trebuit să vadă Cîțu, dar el acum este orbit de putere. Cel mai probabil, după alegerile din partid, adică după două săptămâni de școală, va găsi că elevii și profesorii sunt vinovați de pandemie. Din păcate pentru noi, asta-i România normală a Guvernului Cîțu”, a mai declarat Șoldan.


Intră acum și în grupul de