PSD Suceava va distribui „Lista rusinii” in toate localitatile judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fotografiile celor nouă parlamentari PDL de Suceava care au votat „pentru reducerea pensiilor şi salariilor” au făcut obiectul unei „Liste a ruşinii” care a fost afişată miercuri la sediul PSD Suceava.

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că pe lângă prezentarea „Listei ruşinii” cu parlamentarii PDL din Suceava la sediul organizaţiei, astfel de liste vor fi prezentate în fiecare localitate, organizaţia urmând să obţină autorizaţii pentru afişarea lor.

El a spus că sucevenii trebuie să ştie parlamentarii care au votat pentru reducerea pensiilor şi salariilor şi i-a îndemnat pe aceştia să utilizeze instituţia audienţei la aceşti parlamentari cărora să le ceară explicaţii pentru aceste reduceri. „Pensionarii şi bugetarii să meargă în audienţă la parlamentarii din colegiile lor cu calculul tăierilor de pensii şi salarii şi să le ceară explicaţii”, a spus Donţu.

El a arătat că dacă cei nouă parlamentari PDL de Suceava votau în favoarea moţiunii de cenzură, atunci pachetul de legi ale austerităţii pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea nu era aprobat. „Dacă Gheorghe Flutur mobiliza parlamentarii PDL din Suceava atunci se putea respinge pachetul de legi prin demiterea guvernului”, a mai spus Donţu.

El a subliniat că la această moţiune de cenzură opoziţia a reuşit să adune 228 de voturi faţă de 197 câte au fost în favoarea măsurilor de austeritate. „Este un început de victorie care poate, în viitor, va conduce la căderea guvernului şi la soluţia care să ducă România înainte prin competenţă şi fără minciună”, a declarat preşedintele executiv al PSD Suceava.

Donţu consideră că Guvernul trebuie să demisioneze pentru că nu are nici sprijinul populaţiei şi nici sprijinul Parlamentului, iar menţinerea unui guvern nelegitim politic va adânci nemulţumirea populară. El a sugerat că dacă este responsabil, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să retrimită spre analiză Parlamentului pachetul de legi ale austerităţii.


Intră acum și în grupul de