Intră acum și în grupul de
Eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan, a participat la dezbateri şi consideră că cetăţenii europeni trebuie să aibă posibilitatea de a alege produsele alimentare în cunoştinţă de cauză. „La propunerea Comisiei Europene, europarlamentarii au decis că trebuie indicată pe partea frontală a ambalajului cantitatea de lipide, acizi graşi saturaţi, zaharuri şi sare. In plus, trebuie menţionat pe ambalaj şi cantitatea de proteine, glucide, fibre şi acizi graşi trans naturali şi artificiali”, a declarat Luhan.
Potrivit acestuia, europarlamentarii au mai cerut extinderea etichetării obligatorii a ţării de origine şi asupra tuturor tipurilor de carne, produselor lactate, fructelor şi legumelor. Printre excepţiile de la regula etichetării, europarlamentarii au menţionat alimentele care nu au fost pre-ambalate şi băuturile alcoolice. „Odată ce legislaţia va fi adoptată, întreprinderile cu profil alimentar vor avea trei ani la dispoziţie pentru a se adapta la noile reguli. Operatorii mai mici, care dispun de un număr mai mic de 100 angajaţi şi de o cifră de afaceri sub 5 milioane euro, vor avea 5 ani la dispoziţie”, a explicat europarlamentarul democrat-liberal.