Ion Lungu e convins că a ales „echipa câștigătoare” a Congresului PNL. La începutul anului pe Lungu îl apuca râsul când a văzut cine este în echipa celor care vor locul lui Ludovic Orban


Intră acum și în grupul de
Ion Lungu și Gheorghe Flutur susțin candidatura lui Florin Cîțu la președinția PNL

Președintele organizației municipale Suceava a PNL, primarul Ion Lungu, și-a exprimat, sâmbătă, încrederea că a ales „echipa câștigătoare” a Congresului PNL de săptămâna viitoare.

Lungu a spus că a participat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, la ședința Consiliului Național al Partidului Național Liberal în care s-au aprobat modificările propuse la Statutul Partidului Național Liberal.

„Ne pregătim pentru Congresul Partidului Național Liberal, din data de 25.09.2021. Am convingerea că moțiunea „România Liberală”, a Domnului Prim-ministru Florin Cîțu va fi câstigătoare”, a transmis Ion Lungu.

La alegerile pentru funcția de președinte al PNL este înscris în cursă și actualul președinte, Ludovic Orban, care a fost singurul prim ministru ce a participat la învestirea în funcție a primarului Sucevei, Ion Lungu.

Ludovic Orban a ținut să participe, în urmă cu un an, la instalarea în funcția de președinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur după care a mers la ședința de constituire a CL Suceava și la învestirea lui Ion Lungu în funcția de primar.

În urmă cu un an Ludovic Orban era foarte apreciat de liderii liberali suceveni care însă au anunțat acum că nu-l susțin pentru președinția partidului, iar noul „far călăuzitor” este Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI Ion Lungu: Ludovic Orban și-a întărit poziția în partid după ce i s-a cerut demisia. Dacă mai ies băieții ăștia și spun că vor să-l schimbe te apucă râsul

Chiar în ianuarie 2021, când lui Ludovic Orban i s-a cerut demisia pentru rezultatul alegerilor parlamentare, Ion Lungu spunea că Orban chiar și-a întărit poziția în partid și că îl apuca râsul când vedea cine erau cei care cereau demisia acestuia.

„Dacă iar mai ies băieții ăștia și spun că vor să-l schimbe te apucă râsul. Parcă ați mai încercat și altă dată. Cumva, povestea a fost dusă în derizoriu.Din toată povestea asta domnul Ludovic Orban a ieșit întărit”, a spus Lungu.

Liderul liberal sucevean a mai declarat atunci că el îl respectă pe Ludovic Orban pe care îl cunoaște de ani de zile și care susține proiectele de dezvoltare din Suceava.

„Sigur, este azi președintele PNL, îl respectăm, eu îl respect pentru că îl cunosc de atâția ani de zile. Nu știu dacă va fi prea curând un președinte de partid, un prim ministru care să vină de cinci ori într-un an la Suceava. A fost alături de Suceava, de suceveni, în proiecte mari pe care le avem și este în continuare prin poziția de președinte de partid, de președinte al Camerei Deputaților


Intră acum și în grupul de