Gheorghe Flutur: N-am niciodată de gând să fiu ghiocel sau cu glasul blând atunci când lucrurile o iau razna. Scumpirea nebunească a energiei și gazelor, dar și gestionarea pandemiei sunt printre temele majore pentru care PNL își va asuma politici publice


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în calitatea sa de coordonator al politicilor publice ale PNL propune comisiilor de specialitate din partid dezbaterea și stabilirea unor poziții pe anumite teme majore de interes.

Flutur a spus că va fi extrem de pragmatic și chiar aspru, când va fi cazul, cu colegii săi și cu cei care guvernează.

„Eu am venit să guvernez local, aici. Sunt oameni care guvernează la nivel național. N-am niciodată de gând să fiu ghiocel sau cu glasul blând atunci când lucrurile o iau razna, de la angajări până la asumarea de răspundere pentru măsuri”, a spus Flutur.

El a subliniat că vrea să se întâmple ceva pentru țară.

„Eu știu că și-a pus încrederea în mine foarte multă lume, în special aleșii locali. Am văzut o dispută dacă e bine să dai bani către primari sau nu e bine. M-a deranjat cumplit ștampila asta: nu da că se fură. Păi să răspundă cei care fură, dar nu putem să nu descentralizăm România către primării, către întreprinzători, către regiuni și să ținem totul la București pentru nu știu ce motive. Mi s-a părut asta o mare greșeală și am văzut că ai noștri nu au apărat suficient principiul descentralizării”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur – primul interviu dupa ce a câștigat alegerile in PNL

Gheorghe Flutur – primul interviu dupa ce a câștigat alegerile in PNL

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 29 septembrie 2021

El a arătat că va avea 16 vicepreședinți pe domenii vor fi în coordonarea sa și că a cerut înființarea de comisii de specialitate.

„Am cerut ca săptămâna asta să ne dea expertiză pe cel puțin patru teme mari. Una este pe pandemie și vaccin și să putem și să comunicăm pe înțelesul oamenilor că și aici am avut defecte majore de comunicare. A doua este pe prețuri pe factură și pe scumpirea asta nebunească”, a spus Flutur.

El a arătat că vor fi făcute analize în interiorul partidului după care vor fi expuse pentru că este nevoie să se facă ceva să nu fie afectată populația și mediul de afaceri cum deja face Spania, Polonia, dar și alte țări.

Totodată, Flutur a spus că pe agricultură e nevoie de discuții pentru că ministrul Agriculturii și-a dat demisia și mai sunt două luni și trebuie depus la Bruxelles Planul Național Strategic pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură care nu-i depus

Mai mult, e nevoie de dezbateri privind pachetul de acte normative pentru PNRR.

„Vom da drumul la niște puncte de vedere să-mi asum eu, PNL, anumite politici”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de