Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a recunoscut, la Suceava, că e necesară redesenarea scenei politice: Alegerile anticipate ar putea fi o variantă. Cei care fac moțiunea ar trebui să ne spună și care este varianta de după


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, la Suceava, că se impune redesenarea scenei politice, dar după cum cunoaște politicienii români nu crede că se vor putea organiza alegeri anticipate.

„Este nevoie de o redesenare a scenei politice însă nu cred că s-a născut șeful de partid care să-și impună propriilor politicieni și parlamentari să plece din Parlament”, a spus Diaconescu.

El a explicat că procedura declanșării alegerilor anticipate prevede imposibilitatea formării a două guverne, iar după consultarea președinților celor două Camere președintele poate decide declanșarea alegerilor anticipate, ceea ce presupune mult subiectivism.

Potrivit lui Diaconescu după ce nu se obține sprijinul pentru primul guvern propus, al doilea guvern trece, iar după o săptămână se depune moțiune de cenzură și se reia tot jocul de la început.

„Alegerile anticipate reprezintă o variantă”, a spus liderul PMP.

El a arătat că aceste alegeri anticipate ar trebui să fie organizate în această iarnă, în plină pandemie, dacă e să ne bazăm „pe datele formale” oferite de autorități.

Diaconescu spune că nici PSD nu vrea să intre la guvernare.

„Pe de o parte, PSD vrea să cadă guvernul, dar să nu intre la guvernare. Cei care fac moțiunea ar trebui să ne spună și care este varianta de după. Doar simpla cădere a unui guvern pentru interesele unui stat nu reprezintă o soluție”, a spus liderul PMP care consideră că este necesară prezentarea variantei de colaborare după căderea guvernului.


Intră acum și în grupul de