Liderul PSD Suceava: „Premierul Emil Boc este profesor de drept neconstitutional”

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat vineri că Guvernul va trebui să-şi depună mandatul în condiţiile în care legile pe care şi-a angajat răspunderea sunt neconstituţionale. Referitor la premierul României, preşedintele PSD Suceava a spus că Emil Boc, este „profesor de drept neconstituţional” pentru că a reuşit ca o mare parte a actelor pe care le-a elaborat să fie declarate neconstituţionale. „Ultima decizie a Curţii Constituţionale demonstrează, încă odată, dacă mai era nevoie, că premierul este profesor de drept neconstituţional”, a subliniat Nechifor.

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi, că unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv cele referitoare la pensiile speciale ale procurorilor, judecătorilor şi magistraţilor CC, cele privind reducerea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 de lei, sunt neconstituţionale.

Celelalte prevederi din legile austerităţii, printre care şi reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, au fost declarate constituţionale.