Primarul Olarean a sfidat drama sinistratilor si a organizat „Zilele Radautiului”


Intră acum și în grupul de

După ce vineri primarul Rădăuţiului Aurel Olărean anunţase că manifestările organizate cu prilejul Zilelor municipiului vor fi sistate, sâmbătă după-amiază edilul-şef a convocat de urgenţă o şedinţă a Consiliului Local Rădăuţi care să decidă dacă se impune stoparea acestora. Din lipsă de cvorum însă nu a putut fi luată nicio decizie, din cei 19 consilieri locali prezentându-se doar şase, prin urmare manifestările au fost reluate.

Primarul a declarat că nu poate stopa manifestările mai ales că există semnate contracte cu artişti sau cu firme care şi-au instalat tarabe în centrul oraşului şi vând diverse produse, iar rezilierea contractelor ar însemna cheltuieli mai mari pentru municipalitate.

Preşedintele PSD Rădăuţi, consilierul local Iulian Băncescu, a declarat că membrii PSD din CL Rădăuţi nu au participat la şedinţa convocată de urgenţă de Olărean pentru că acesta încerca să „scoată castanele din foc cu mâna Consiliului local”. „Inundaţiile au început să facă ravagii în judeţ încă de luni, iar primarul avea timp să stopeze aceste acţiuni şi nu să ceară Consiliului Local, în timpul manifestărilor, să decidă dacă să fie sistate”, a spus Băncescu.

La rândul său, preşedintele PDL Rădăuţi, Petru Carcalete, a evitat să se pronunţe asupra acestei situaţii. El a spus că în cazul lui Olărean, care este primar, doar Biroul Permanent Judeţean al PDL ar putea lua măsuri pe linie politică.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut sistarea „chermezelor” în această perioadă în care judeţul a fost puternic lovit de inundaţii.


Intră acum și în grupul de