Boc i-a asigurat pe sinistratii suceveni ca pana la iarna vor avea un acoperis deasupra capului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Premierul Emil Boc a ajuns, duminică după prânz, în localitatea suceveană Zamostea, grav afectată de inundaţiile din cursul săptămânii, unde a fost primit cu calm de câteva zeci de localnici. După ce a vizitat câteva locuinţe avariate şi a inspectat malul Siretului, rupt de ape, primul ministru a declarat că este necesară reprioritizarea investiţiilor de la toate ministerele, fondurile urmând să fie realocate pentru refacerea infrastructurii şi caselor distruse.

Emil Boc le-a dat asigurări sinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până la iarnă vor avea un acoperiş deasupra capului .“Nu avem linişte până la iarnă să aveţi case. Vă vom ajuta cu materialele de construcţie”, le-a spus premierul sinistraţilor suceveni.

O femeie în a cărei curte a intrat premierul Boc i-a spus acestuia că familia a dormit în căruţa din curte după ce i-a fost distrusă casa. Boc a încurajat-o pe femeie, după care a intrat într-o altă gospodărie, unde a cuprins de după umăr o femeie căreia i-a spus: “O să reuşim până la iarnă. Punem la dispoziţie materiale de construcţie. Vrem ca niciun român afectat de inundaţii să nu fie la iarnă fără acoperiş deasupra capului”.

Premierul a declarat la Zamostea că de luni va fi făcută o reprioritizare a tuturor investiţiilor de la toate ministerele, astfel încât cu ajutorul fondurilor alocate să se intervină cu materiale pentru refacerea infrastructurii şi caselor distruse sau avariate de inundaţiile puternice din ultima săptămână.

În localitatea suceveană Zamostea, din cauza inundaţiilor provocate de revărsarea pârâului Baranca şase case au fost distruse, 130 de case au fost afectate, 14 gospodării sunt încă izolate, iar un pod a fost distrus de ape.

Iniţial, autorităţile locale anunţaseră că premierul Boc va merge şi în localitatea Zvoriştea, unde au fost inundate o sută de case, însă ulterior deplasarea a fost anulată.

Sâmbătă, prim-ministrul s-a aflat în judeţul Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar apoi s-a deplasat în localitatea gălăţeană Şendreni, unde specialiştii i-au prezentat digul experimental montat în zonă pentru protejarea a circa o sută de case care sunt în pericol să fie inundate.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. În urmainundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.


Intră acum și în grupul de