Deputatul Balan, multumit de mobilizarea de dupa inundatii


Intră acum și în grupul de

Sunt şanse mari ca autorităţile judeţene să atragă fonduri guvernamentale şi europene pentru refacerea infrastructurii rutiere şi feroviare afectate de inundaţii, a declarat deputatul democrat-liberal Ioan Bălan, care a apreciat că în ce priveşte campania de ajutorare a victimelor inundaţiilor din judeţ, lucrurile s-au mişcat foarte bine. „În aceste zile am acţionat împreună cu preşedintele Gheorghe Flutur şi cu cei de lângă el pentru ajutorarea sinistraţilor. M-am implicat direct în aprovizionarea cu alimentele şi materialele de strictă necesitate, iar preşedintele Flutur s-a ocupat de lucrurile mai consistente precum asigurarea materialelor de construcţie pentru refacerea caselor distruse şi atragerea de fonduri guvernamentale şi europene pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii”, a spus Bălan.

El a arătat că la Pătrăuţi localitate aflată în colegiul său electoral unde apele au ras nouă case şi au afectat alte 16 acţiunile umanitare s-au desfăşurat cu eficienţă şi că sinistraţii au primit tot ce aveau nevoie. „Curtea primăriei Pătrăuţi este plină cu materiale de construcţie”, a precizat parlamentarul democrat liberal care a adăugat că reconstrucţia caselor pe alte amplasamente în cazul celor ale căror locuinţe distruse de ape au fost ridicate fără autorizaţie în albia inundabilă a pârâului din localitate se va face cu materiale de construcţie provenite din donaţii iar în cazul celorlalţi cu materiale de la Rezerva de Stat.

„Eu zic că noi ne-am mişcat foarte bine. Exact la o săptămână de la dezastru s-a turnat prima maşină de beton la temelia celor opt case care se construiesc la Dărmăneşti”, a precizat Bălan. El a spus că în zilele următoare se va găsi şi o soluţie pentru repararea podului de la Mitocu Dragomirnei care face legătura cu mănăstirea, arătând că acum circulaţia se desfăşoară pe un pod provizoriu. Ioan Bălan a mai ţinut să mulţumească colegului său de la Buzău, Cezar Preda, care a trimis spre Suceava trei TIR-uri cu ajutoare apă şi alimente de bază pentru circa 1.500 de familii.


Intră acum și în grupul de