Deputatul Balan, multumit de mobilizarea de dupa inundatii

Sunt şanse mari ca autorităţile judeţene să atragă fonduri guvernamentale şi europene pentru refacerea infrastructurii rutiere şi feroviare afectate de inundaţii, a declarat deputatul democrat-liberal Ioan Bălan, care a apreciat că în ce priveşte campania de ajutorare a victimelor inundaţiilor din judeţ, lucrurile s-au mişcat foarte bine. „În aceste zile am acţionat împreună cu preşedintele Gheorghe Flutur şi cu cei de lângă el pentru ajutorarea sinistraţilor. M-am implicat direct în aprovizionarea cu alimentele şi materialele de strictă necesitate, iar preşedintele Flutur s-a ocupat de lucrurile mai consistente precum asigurarea materialelor de construcţie pentru refacerea caselor distruse şi atragerea de fonduri guvernamentale şi europene pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii”, a spus Bălan.

El a arătat că la Pătrăuţi localitate aflată în colegiul său electoral unde apele au ras nouă case şi au afectat alte 16 acţiunile umanitare s-au desfăşurat cu eficienţă şi că sinistraţii au primit tot ce aveau nevoie. „Curtea primăriei Pătrăuţi este plină cu materiale de construcţie”, a precizat parlamentarul democrat liberal care a adăugat că reconstrucţia caselor pe alte amplasamente în cazul celor ale căror locuinţe distruse de ape au fost ridicate fără autorizaţie în albia inundabilă a pârâului din localitate se va face cu materiale de construcţie provenite din donaţii iar în cazul celorlalţi cu materiale de la Rezerva de Stat.

„Eu zic că noi ne-am mişcat foarte bine. Exact la o săptămână de la dezastru s-a turnat prima maşină de beton la temelia celor opt case care se construiesc la Dărmăneşti”, a precizat Bălan. El a spus că în zilele următoare se va găsi şi o soluţie pentru repararea podului de la Mitocu Dragomirnei care face legătura cu mănăstirea, arătând că acum circulaţia se desfăşoară pe un pod provizoriu. Ioan Bălan a mai ţinut să mulţumească colegului său de la Buzău, Cezar Preda, care a trimis spre Suceava trei TIR-uri cu ajutoare apă şi alimente de bază pentru circa 1.500 de familii.