Consilierii PSD suceveni cer acordarea de ajutoare banesti familiilor din Itcani afectate de inundatii


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali ai PSD vor iniţia un proiect de hotărâre ce va avea ca obiect “Acordarea de ajutoare băneşti familiilor a căror case au fost afectate de inundaţii”. Anunţul a fost făcut joi de consilierul municipal al PSD Virginel Iordache, care a arătat că suma totală solicitată va fi de 17.500 RON, aceasta urmând să fie repartizată în funcţie de daunele suferite de fiecare familie în parte.

“În aceste momente dificile prin care trece judeţul Suceava, este imperios necesar să lăsăm la o parte culoarea politică, neînţelegerile, diferenţa de doctrine şi să punem mai presus de orice oamenii. Este momentul să fim solidari unii cu alţii, să punem umărul cu toţii să putem trece şi peste această încercare. Am convingerea că vom avea înţelepciunea necesară să depăşim momentul greu. Nu este important cine va iniţia acest proiect, important este să găsim resursele necesare pentru a putea ajuta oamenii aflaţi astăzi în nevoie”, a declarat Iordache.

El a arătat că împreună cu consilierii PSD s-a deplasat în Iţcani, cel mai afectat cartier din municipiul reşedinţă de judeţ, şi au inventariat pagubele produse de ape. Potrivit lui Iordache, datele culese pe teren arată că un număr de 9 case situate pe străzile A. Vlaicu, Platoului, Biruinţei, Depoului, Erou Gh. Ştefan, etc., au fost avariate, la majoritatea fiind distruse duşumelele, tencuielile, parchetul melaminat. Totodată, strada Plevnei a fost avariată pe o porţiune de 2000 de m şi se semnalează alunecări de teren accentuate pe versanţii Teudoreni, versantul Zamca- G. Enescu în zona Liceului Sportiv-Şc. Filadelfia şi mai ales pe versantul N-E. “Pentru a reface toate pagubele produse, va fi necesară o rectificare de buget, rectificare cu care vom fi de acord, aşa cum am fost de acord cu toate proiectele majore ce au fost iniţiate în folosul oraşului şi al sucevenilor”, a conchis Virginel Iordache.


Intră acum și în grupul de