Senatorul Onofrei propune transferul transportului auto pe cale ferata intre Siret si Radauti


Intră acum și în grupul de

Ministerul Transporturilor ar putea pune în aplicare, experimental, în zona Dorneşti, proiectul privind transferul unei părţi a transportului auto de mărfuri pe calea ferată, a propus joi senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei.

Prezent la inaugurarea podului de pontoane de la Dorneşti, care permite reluarea circulaţiei pe DN 17 A Rădăuţi-Siret, parlamentarul sucevean a explicat că autocamioanele ar putea fi preluate de garnituri de tren în gara Dorneşti şi ar urma să fie transportate pe calea ferată, până în Rădăuţi. „Ar putea fi făcut astfel un experiment şi de văzut dacă există infrastructura necesară pentru proiectul de transfer a unei părţi din transportul auto de mărfuri pe calea ferată”, a spus Onofrei.

Senatorul a subliniat că astfel se poate testa eficienţa unei astfel de măsuri, costurile şi modul în care autocamioanele cu mărfuri se comportă pe platformele CFR.

El a reamintit că a propus acest proiect în luna ianuarie 2009, iar ulterior şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că îşi doreşte să mute o parte din traficul greu de mărfuri şi substanţe periculoase pe reţeaua feroviară, pentru că în acest moment reţeaua de drumuri este supraaglomerată şi se distruge rapid.

Drumul naţional DN 17 A Siret-Rădăuţi a fost redeschis, joi, provizoriu, după ce a fost realizată o rută ocolitoare şi un pod de pontoane peste râul Suceava.


Intră acum și în grupul de