Ponta: „Daca se va gasi minte, bani se gasesc” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezent sâmbătă în comuna suceveană Zvoriştea, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a exprimat speranţa că Guvernul va aloca suficiente fonduri atât pentru reparaţii cât şi pentru lucrări de prevenire a inundaţiilor, subliniind că PSD va susţine orice rectificare bugetară în acest sens. „Ei ştiu doar să taie. Pentru zonele astea trebuie însă adăugat”, a spus liderul social-democrat.

Ponta a subliniat că trebuie găsite soluţii pentru lucrări prin care să fie evitate inundarea localităţilor, menţionând că se vor găsi fonduri pentru acestea. „Dacă se va găsi minte, bani se găsesc”, a declarat Ponta. El a spus că astfel de lucrări care să conducă la evitarea producerii de inundaţii trebuiau făcute de mult timp, arătând că anul trecut banii care erau destinaţi pentru astfel de amenajări au fost realocaţi. „Anul trecut s-au luat toţi banii de la amenajări că poate nu va fi nevoie. Iată că a fost nevoie”, a spus preşedintele PSD. El a arătat că în situaţii de genul celei înregistrate la Dorohoi, unde inundarea nu putea fi evitată, în zona Zvoriştea se ştia ce se poate întâmpla prin revărsarea râului Siret.

Ponta a mai explicat că în situaţia actuală Guvernul a luat administraţiilor locale, atât consilii judeţene cât şi consilii locale, banii pentru trimestrul al treilea şi că orice lucrare sau achiziţie ale administraţiei locale trebuie să fie aprobată de la Bucureşti. „Cred că înţelegeţi de ce”, a mai spus liderul social-democrat. El consideră că pentru astfel de situaţii nu trebuie să existe opoziţie şi că toată lumea trebuie să pună umărul.

Ponta a ţinut să remarce însă că unii parlamentari ai puterii din judeţele afectate de inundaţii sunt în schimb în vacanţă în străinătate. El a dat ca exemplu situaţia de vineri când era la Bacău şi a încercat să ia legătura cu senatorul PDL de Bacău, Gabriel Berca, iar pe telefonul mobil al acestuia intra vocea robotului în limba greacă. „E frumos să fii acum în vacanţă în Creta”, a spus liderul PSD.


Intră acum și în grupul de