Onofrei: „Victor Ponta este necopt pentru functia de presedinte al PSD”


Intră acum și în grupul de

Prin declaraţiile făcute în vizita sa în judeţele din nordul Moldovei, puternic afectate de inundaţii, Victor Ponta dovedeşte că este „necopt” pentru funcţia de preşedinte al PSD, a apreciat duminică prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei. El consideră că liderul PSD are o atitudine de procuror comunist după ce l-a acuzat pe preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că minte şi fură, fără ca preşedintele PSD să aibă date concrete despre situaţia din judeţul Suceava de după inundaţii. „S-a supărat degeaba atunci când Emil Boc l-a făcut procuror comunist. Comunist e o problemă de mentalitate şi nu de vârstă şi este o mentalitate tipic comunistă să acuzi pe cineva înainte să facă o faptă”, a spus Onofrei.

Parlamentarul PDL a arătat că după ce Gheorghe Flutur a făcut publică o estimare a pagubelor provocate de inundaţii în judeţul Suceava de 65 de milioane de euro, ultimele evaluări ridică aceste pagube la 85 de milioane de euro. „De aceea vorbim de valori estimative în cazul pagubelor pentru că ele sunt în proces de evaluare”, a spus senatorul PDL. El a mai declarat că se aştepta ca liderul PSD să le spună oamenilor din localităţile afectate de inundaţii despre modul în care vor fi ajutaţi să beneficieze de fonduri pentru reconstrucţie şi nu să le explice că fondurile ar fi prea mari.

Potrivit lui Onofrei, Victor Ponta va trebui să înveţe că nu poţi pedepsi o comunitate doar pentru că doreşti să te războieşti politic cu o singură persoană.„Nu sunt îngrijorat de vârsta lui Ponta, dar vreau să-i aduc aminte că nu contează cât de lung ai părul ci contează cum şi cât de mult gândeşti”, a conchis Onofrei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Dorohoi, întrebat cum comentează diferenţele între necesarul de fonduri anunţat, în contextul inundaţiilor, de Ministerul Dezvoltării şi cel anunţat de preşedintele CJ Suceava, că Gheorghe Flutur ar trebui “să nu mai mintă şi să nu mai fure”.

Întrebat de presă despre posibilităţile de acoperire integrală de la buget a pagubelor de la inundaţii, în contextul în care Ministerul Dezvoltării a vorbit despre 58 de milioane de euro, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a menţionat o sumă de aproximativ 64-65 de milioane de euro, Ponta a răspuns: “Domnul Flutur să nu mai mintă şi să nu mai fure şi să se implice mai mult în ajutorarea acestor oameni”. El a mai spus că nu ştie dacă bugetul va putea acoperi pagubele, menţionând că PSD a preferat să aducă pe cont propriu la Dorohoi ajutoare pentru sinistraţi.


Intră acum și în grupul de