Liderul PNL Suceava critica incapacitatea conducerii administrative a judetului de a-i ajuta pe sinistrati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Actuala conducere administrativă a judeţului Suceava nu reuşeşte să facă nimic pentru oamenii afectaţi de inundaţii, a apreciat joi liderul liberalilor suceveni. Ştefan Alexandru Băişanu. „Cuplul prefect-preşedinte CJ nu reuşeşte să facă nimic pentru Suceava. Când au însă două batoane de ciocolată, cheamă presa să explice cum se implică ei”, a declarat preşedintele PNL Suceava, fost prefect de Suceava.

Potrivit lui Băişanu, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu mai face declaraţii în care să solicite alocarea de fonduri pentru reconstrucţia de după inundaţii aşa cum făcea în 2008, când critica Guvernul Tăriceanu că nu alocă suficienţi bani. „Mi-l amintesc pe Flutur cum ţipa la Guvernul Tăriceanu după bani la inundaţiile din 2008. Acum Guvernul PDL nu a dat nimic, iar Flutur se ascunde”, a spus liderul liberal. El a mai declarat că se dovedeşte în această perioadă că PDL nu este un partid ci „o adunătură de şmecheri” care au vrut doar puterea ca să-şi îmbogăţească clientela.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, fost subprefect în perioada inundaţiilor din 2008, a declarat că Alexandru Băişanu nu trebuia să redeschidă subiectul inundaţiilor de acum doi ani şi nici al alocărilor de fonduri.

Onofrei a spus că, se pare că Băişanu are noroc, că de fiecare dată când sunt inundaţii în judeţ, este plecat în concediu, aşa cum a fost şi în 2008 şi acum şi că înţelege că un om întors din concediu are chef de vorbă şi mai puţin de muncă. „Ar fi fost bine să nu deschidă subiectul privind banii daţi pentru inundaţiile din 2008. Nu numai că nu s-au dat banii promişi, dar au fost şi cazuri de tentative de suicid ale unor proprietari de firme care au executat lucrări pentru refacerea infrastructurii şi nu au fost plătiţi”, a spus Onofrei.

El i-a reamintit lui Băişanu că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, atât de criticat de liberali, este cel care a făcut demersurile la Uniunea Europeană şi s-au primit astfel 11,8 milioane de euro de la Fondul de Solidaritate al UE, bani cu care s-au plătit promisiunile Guvernului Tăriceanu.


Intră acum și în grupul de