Orest Onofrei: „Presedintele este la distanta suficient de mare de PDL”


Intră acum și în grupul de

„Dintr-o armată mică şi disciplinată, PDL a ajuns să fie o armată mare, greoaie şi haotică”, a declarat vineri prim-vicepreşedinte al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, apreciind că PDL, partid creat de Traian Băsescu, nu mai seamănă cu partidul lăsat de el când a preluat preşedinţia şi că în aceste condiţii nici nu-l poate urma.

Parlamentarul democrat-liberal a arătat că din teamă de nu a pierde voturi, care până la urmă vor fi oricum pierdute, diferenţa între măsurile anunţate de partidul de guvernământ şi cele puse în practică este foarte mare. „Se anunţă măsuri de dreapta şi se pun în practică măsuri de stânga”, a spus Onofrei care a adăugat că partidul oscilează între opţiuni de stânga, unde a fost într-o anumită perioadă şi opţiuni de dreapta, unde se revendică în prezent. „Era de aşteptat ca odată cu fuziunea cu PLD, aripă liberală, componenta de dreapta să fie pronunţată. Cu puţine excepţii, foştii membri PLD sunt doar trofee şi nu au un cuvânt de spus”, a mai declarat Onofrei.

El a mai arătat că şi aşa zişii liberali autentici din Guvern, cum este cazul ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, prin propunerile anunţate, împing PDL spre stânga şi nu spre dreapta.

El a subliniat că preşedintele Traian Băsescu a fost singurul care a anunţat şi şi-a asumat măsuri de dreapta cu riscul să nu fie urmat de nimeni şi se află într-o situaţie extrem de dificilă. „Dacă eşti cu un pas înaintea oamenilor, aceştia te urmează, dar dacă eşti cu zece paşi înaintea lor atunci aruncă cu pietre în tine. Preşedintele este la distanţă suficient de mare de PDL. Din acest motiv, tot mai mulţi democrat-liberali au pietrele pregătite”, a spus Onofrei, exemplificând cu mai multe luări de poziţie şi atitudini ale unor membri importanţi PDL care sunt evident îndreptate împotriva preşedintelui Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de