Flutur intinde mana dupa liberali pentru a-i aduce la guvernare. Baisanu denunta oferta in mod categoric.


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei jueţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, a declarat că iniţiativa PDL de a construi împreună cu PNL o formulă de centru-dreapta a fost lansată doar pentru că PDL nu este în stare să guverneze ţara. Băişanu i-a reamintit vicepreşedintelui PDL la nivel naţional, Gheorghe Flutur, că el a trădat PNL.

Stefan Alexandru Băişanu a declarat că România a luat-o într-o direcţie greşită în momentul în care oameni de genul lui Gheorghe Flutur „au îngroşat rândurile găştii PD”. „La viitorul României trebuiau să se gândească cei din PD în momentul când credeau că vor moşteni pământul şi nimeni şi nimic nu-i mai putea clinti de la ciolan”, a ţinut să explice liderul PNL Suceava. El a arătat că astăzi românii au înţeles că PD este „o adunătură de oportunişti” care lucrează doar în interes personal şi nu pentru România.

„Propunerea privind construcţia unei formule de dreapta cu PNL vine după ce PD a înţeles că nu este în stare să guverneze România, singura şansă fiind sprijinul din partea singurului partid care a făcut cu adevărat ceva pentru ţară, atât în trecut apropiat cât şi de-a lungul istoriei. PNL are capacitatea de a veni cu soluţii anticriză şi un program capabil să ofere românilor soluţii pentru nevoile lor”, a mai spus Alexandru Băişanu.

Şeful liberalilor suceveni i-a transmis lui Gheorghe Flutur că ar fi trebuit să se gândească mai mult, nu la nevoile personale, nu la interesele PD, ci la interesul României şi atunci nu ar fi trădat PNL în schimbul obţinerii de favoruri personale. „Nevoia PD de a se sprijini pe PNL este singura lor şansă de a nu dispărea cu totul din politică”, a explicat Alexandru Băişanu care consideră că PDL trebuie să-şi ducă crucea până la capăt.

El a mai spus că există foarte multe persoane „corecte şi cinstite” în PD care au înţeles deja că PD nu mai reprezintă o alternativă pentru România. „Aceste persoane se gândesc să renunţe la Traian Băsescu, la Udrea, Videanu, Berceanu, Flutur şi Boc, responsabili de dezastrul actual”, a declarat liderul PNL Suceava.

Democrat-liberalii par a fi ieşit la peţit printre liberali

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (care este lider al organizaţiei judeţene Suceava a partidului) a declarat, duminică, că partidul său a avut de mai multe ori iniţiativa de a construi cu PNL o formulă de centru-dreapta şi că liberalii ar trebui să aibă mai multă flexibilitate, iar democrat-liberalii „să deschidă porţile” pentru o colaborare.

„Noi am avut, de mai multe ori, iniţiativa de a construi împreună cu PNL o formulă de centru-dreapta. Trebuie mai multă flexibilitate din partea PNL şi noi să deschidem porţile pentru o colaborare cu PNL. Totdeauna am fost pentru lucrul acesta”, a mai spus Gheorghe Flutur. Reacţia liderului PDL Suceava survine la puţione momente după afirmaţia europarlamentarului PDL, Cristian Preda potrivit căreia cele două formaţiuni, PDL şi PNL, ar putea forma împreună o majoritate coerentă în actualul Parlament al României.

Din punctul de vedere al europarlamentarului PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă, apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşete din vanitate şi amnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN.


Intră acum și în grupul de