Nechifor acuza Guvernul ca ”face blat” cu casele sinistratilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a acuzat, miercuri, Guvernul că ”își trage tainul” și din necazul oamenilor afectați de inundații arătând că la fiecare casă construită de guvern pentru sinistrați prețurile pentru materialele de construcții sunt în medie cu 75 % mai mari decât cele ale pieței.

Președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferință de presă că HG 708/2010 privind programul de case de locuit pentru persoanele afectate de inundații, semnată de premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea și secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, prevede construirea de case pentru sinistrați, urmând ca achiziționarea materialelor de construcție să fie făcută de ANL care le va preda primăriilor localităților unde se construiesc astfel de case.

El a arătat că într-o anexă a acestei Hotărâri de Guvern sunt prevăzute și costurile estimative ale materialelor de construcție ce vor fi achiziționate și că a fost surprins să constate că prețurile din anexă sunt cu mult peste prețurile pieței.
Potrivit lui Nechifor, Guvernul cumpără ciment cu 49,6 lei/suta de kilograme în timp ce prețul pieței este între 35 și 38 de lei, ceea ce înseamnă un preț mai mare cu 41 %.

Pentru lemnul ecarisat, Guvernul alocă 682 lei/mc, prețul fiind cu 70 % mai mare decât cel de pe piața suceveană,arătând că la export acest tip de lemn, clasa A, se vine cu maxim 500 de lei/mc.

El a mai spus că ușile simple de interior sunt cumpărate cu 248 de lei, în timp ce în magazinele de specialitate o asemenea ușă, completă, costă 120 de lei, ceea ce înseamnă că Guvernul cumpără la un preț cu 106 la sută mai mare.
În ceea ce privește plăcile OSB, Guvernul alocă 18,6 lei/mp în timp ce în magazine placa de OSB se cumpăra cu 10 lei/mp, prețul oferit astfel de guvernanți fiind cu 86 % mai mare.

”Chiar și când e vorba de inundații, de necazuri, PDL pune birul portocaliu pe spinarea românilor”, a spus Nechifor.
El a arătat că potrivit calculelor PSD, prețul materialelor pentru o casă oferit de Guvern este cu 75 % mai scump decât prețul pieței.

”PDL își trage tainul. Își iau un profit de 75 % la fiecare casă construită. Boc trebuie să facă bani pentru partid”, a spus Nechifor.

El a sesizat că Hotărârea de Guvern nu este semnată de ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, ci în numele acestui minister a semnat secretarul de stat Mihai Capră.


Intră acum și în grupul de