Fondul de Mediu ramane sansa judetului Suceava sa scape de inundatii


Intră acum și în grupul de

Ministerul Mediului va aloca judeţului Suceava bani din Fondul de Mediu pentru lucrări de corectare a torenţilor şi de îndiguire. Anunțul a fost făcut marți de șeful executivului județean sucevean, președintele Gheorghe Flutur (PDL) care a declarat că a solicitat responsabililor de la minister să catalogheze județul Suceava ca unul dintre cele mai vulnerabile când vine vorba de posibile inundații.

Președintele Consiliului Județean Suceava a spus că în ce privește priorităţile pentru bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistriţa şi Siret vor fi stabilite de comun acord cu cei de la Apele Române. „Legat de urgenţele în judeţul Suceava pe Apele Române vreau să spun că am cerut ministrului mediului să ia în calcul judeţul Suceava ca unul din cele mai vulnerabile judeţe la inundaţii din cauza fenomenului de torenţialitate care e tot mai frecvent în ultimii ani adică ploi dese, dar de scurtă durată şi de o intensitate foarte mare.

Urgenţele pe care le-am stabilit ar fi pârâul Ruda care a creat mari probleme localității Dorneşti, apoi repararea digului în municipiul Suceava, apoi ar fi pârâul Remezău, Suceviţa şi multe alte porţiuni pe râurile Suceava, Moldova, Siret pentru care aşteptăm bani de la guvern”, a precizat președintele CJ.

Democrat-liberalul Gheorghe Flutur a ținut să menționeze și faptul că Ministerul Economiei prin câteva societăţi din subordine va sponsoriza refacerea unor obiective calamitate din judeţ în special poduri şi podeţe de pe drumurile comunale şi judeţene. Președintele CJ a amintit aici de societatea Hidroelectrica SA care, după toate datele deținute, va pune la bătaie cel probabilităţile mai probabil suma de peste 1,5 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de