PDL Suceava vrea drept sediu o gradinita din municipiul resedinta de judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a devenit “foc şi pară” în cadrul ultimei conferinţe de presă organizate pe parcursul zilei de joi după ce a luat la cunoştinţă ultima dorinţă a primarului municipiului reşedinţă de judeţ, democrat-liberalul Ion Lungu.

Conform unui proiect de hotărâre înaintat spre aprobare Consiliului Local se doreşte desfiinţarea unuia din cele două puncte de lucru a Grădiniţei Aşchiuţă şi transformarea acestuia în sediul Filialei Teritoriale a PDL Suceava.

Clădirea ridicată la finele secolului XVIII şi trecută pe lista clădirilor de patrimoniu se află situată pe Aleea Trandafirilor, nr. 4 în zona centrală a oraşului între magazinul Bucovina şi parcul cunoscut sub denumirea de “Trei bărboşi”.

Majoritatea oamenilor ştiu că în locaţia amintită de-a lungul timpului şi-a derulat activitatea o grădiniţă. Acest lucru nu va mai fi posibil după ce imobilul va fi închiriat PDL-ului pentru transformarea lui în sediu de partid.

Conform raportului serviciului de specialitate din cadrul administraţiei publice locale “spaţiul în suprafaţă de 227 de mp nu este afectat de un contract de închiriere şi se propune închirierea acestui spaţiu Partidului Democrat Liberal – Filiala Teritorială Suceava, motivate de faptul că partidul politic nu deţine alt spaţiu închiriat de la Primăria Municipiului Suceava”.

Şeful liberalilor suceveni nu a avut decât cuvinte de ocară la adresa iniţiatorului proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, şi a conducerii PDL.

“În septembrie când copilaşii vor dori să se întoarcă la grădiniţă cu ghiozdănelele în spate vor fi întâmpinaţi de membrii marcanţi ai partidului care le vor cere să-şi depună adeziunile de intrare în PDL dacă mai doresc să calce în acea clădire sau să se joace în curtea grădiniţei. E ruşinos să dai afară câteva educatoare şi zeci de copii pentru a introduce nişte creature politice votate poate chiar şi de părinţii sau bunicii acelor copii”, a declarat Alexandru Băişanu.

Tot el a mai adăugat că în momentul de faţă PDL Suceava se comportă ca şi comuniştii şi nu fac decât să reintre încălţaţi în clădirile pe care şi le doresc aşa cum şi PCR a făcut în perioada de tristă amintire fără a avea vreun drept sau acele clădiri să le aparţină.

“În cazul în care imobilul va ajunge în posesia PDL-ului cerem demisia lui Ion Lungu şi a celor care vor fi de accord cu această tâmpenie”, a conchis Băişanu.


Intră acum și în grupul de