Acasă Politica Cateva haine uzate incaiera spiritele intre PDL si PSD in comuna Udesti....

Cateva haine uzate incaiera spiritele intre PDL si PSD in comuna Udesti. Deputatul Ioan Balan il acuza de „porcarii” pe primarul PSD al comunei


Intră acum și în grupul de

Liderii judeţeni ai PDL Suceava au solicitat duminică prefectului judeţului Sorin Arcadie Popescu efectuarea unei anchete la nivelul comunei Udeşti care să releve dacă în zona respectivă s-au împărţit oamenilor conserve de la rezerva de stat, de către membri ai PDL. Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus într-o conferinţă de presă că a cerut respectiva anchetă deoarece i se pare un lucru de o gravitate „extremă”, faptul că actualul primar al comunei, Săvel Botezatu, a acuzat că membri ai PDL ar fi împărţit oamenilor din comună conserve de la rezerva de stat.

„Am auzit o mare porcărie pe care a spus-o acest primar cum că ştie dumnealui că din rezerva de stat s-au distribuit conserve de către membrii PDL”, a spus deputatul Ioan Bălan, realmente enervat de faptul că cea mai înalt autoritate din comună, primarul, îşi permite să răspândească informaţii false fără nici un fel de jenă. Deputatul sucevean consideră că modul în care a înţeles primarul de Udeşti să răspundă faptului că mai multor cetăţeni rromi din comună li s-au oferit haine folosite din ajutoarele venite din întreaga ţară pentru sinistraţii din judeţ, este unul „josnic”.



De ce e scandal la Udeşti?

De câteva zile posturile naţionale de televiziune au făcut un mare caz din faptul că în satul Chilişeni, comuna Udeşti, mai multe familii de rromi au primit haine folosite şi că persoana care le-a distribuit, fostul primar al comunei, Mihai Moraru, ar fi spus că sunt din partea PDL, partid din care domnia sa face parte.

Povestea este însă foarte simplă: sutele de tone de haine folosite şi în mare parte deja mucegăite care au fost trimise pe post de ajutoare la Suceava şi pe care nici unul dintre primarii din zonele calamitate în vara acestui an de inundaţii nu le vrea sub nici o formă, zac în depozitele de la Centrul Economic Bucovina. O mică parte dintre ele au fost relocate familiilor sărace de rromi din Udeşti. Oamenii din comună, după ce au văzut că acestora li se dau pachete au făcut caz că aşa zisele ajutoare pentru sinistraţi nu ajung unde trebuie.

De aici şi până a găsi trei persoane, în frunte cu primarul comunei, care să reclame că PDL împarte discreţionar ajutoarele trimise de fapt sinistraţilor, nu a fost decât un pas foarte mic, care nu a făcut decât să ducă întreaga poveste într-o zonă ce ţinea mai mult de o aşa zisă intervenţie majoră a politicului în acaparerea de capital electoral prin impărţirea de ajutoare. În acest context apar şi afirmaţiile primarului cum că odată cu hainele ar fi venit şi conserve de la rezerva de stat.

Reacţia PDL a fost extrem de dură

Deputatul Ioan Bălan a fost revoltat de faptul că nu s-au cerut explicaţii de la autorităţile judeţene şi de faptul că gestul Consiliului Judeţean de a oferi haine pe care oricum nici unul dintre primarii din localităţile afectate de ploi nu le doresc, unor familii de rromi, a fost catalogat drept unul cu o mare încărcătură politică. „Ceea ce a făcut primarul de la Udeşti mi se pare o chestiune josnică în condiţiile în care eforturile autorităţilor locale şi judeţene au fost deosebite în rezolvarea situaţiilor de criză”, a spus deputatul sucevean.

Ioan Bălan a explicat că a făcut parte din comitetul care a lucrat „zi şi noapte” pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi că poate garanta pentru corectitudinea modului în care au fost repartizate materialele de construcţii şi alimenetele. „Noi nu ne jucăm cu ajutoarele primite.

Dacă cineva din ţară doreşte să afle persoana, locul şi cantitatea de materiale de construcţii care s-a oferit, putem să spunem la orice oră pentru că avem o situaţie exactă. Dacă un primar care are o luptă politică măruntă într-o comună din judeţ vrea să dea peste cap o activitate de excepţie a autorităţilor locale şi judeţene este o mare porcărie”, a conchis liderul judeţean al PDL Suceava.

Reconstrucţia caselor îşi urmează cursul stabilit iniţial

Ioan Bălan a ţinut să evidenţieze eforturile primarilor şi partidelor politice pentru ajutorarea oamenilor loviţi serios de ape şi a explicat că la mijlocul săptamânii acesteia va începe pedarea „la cheie” a primelor case refăcute după inundaţii. „Suceava s-a mişcat foarte bine în zona asta a eliminării efectelor inundaţiilor iar faptul că am fost evidenţiaţi la nivel naţional ca fiind primul judeţ care s-a organizat în atribuirea de terenuri şi reconstrucţia caselor înseamnă mult pentru noi. Iar faptul că de săptămâna viitoare începem să dam la cheie primele case mi se pare de o importanţă majoră şi nu lupta politică pe care o duce primarul de la Udeşti”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version