Mihail Balasescu: „Trebuie sa stim foarte clar ce punem dupa caderea Guvernului Boc” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al PNL, Mihail Bălăşescu, a declarat joi la Suceava că moţiunea PSD va fi susţinută de liberali doar dacă partidele din opoziţie vor ajunge la o înţelegere privind o coaliţie post-Boc şi o soluţie de guvernare după căderea Guvernului Boc.

„PNL va susţine moţiunea PSD numai în condiţiile în care vom agrementa asupra unei coaliţii post-Boc şi o soluţie de guvernare post-Boc”, a declarat Bălăşescu. El consideră că nu este suficient să cadă Guvernul Boc, ci că este nevoie şi de soluţii post-Boc. „Trebuie să ştim foarte clar ce punem după căderea Guvernului Boc”, a spus secretarul general adjunct al PNL.

Întrebat dacă propunerea PSD potrivit căreia după căderea Guvernului Boc ar trebui numit un guvern de tranziţie care să organizeze alegeri anticipate în primăvara anului 2011, Bălăşescu a spus că este „un obiectiv corect”. „Trebuie să agrementăm ceea ce presupune un guvern de tranziţie. Poate fi de tehnicieni sau poate fi un guvern politic condus de un tehnocrat”, a spus secretarul general adjunct al PNL, care a subliniat că este exclusă participarea PDL la un astfel de guvern.

El a mai declarat că PNL nu respinge posibilitatea ca într-un viitor mai îndepărtat, să colaboreze cu PDL reformat din care să nu facă parte „camarila portocalie”.

Bălăşescu a spus că PNL ar putea colabora cu PDL dacă acest partid va fi condus de „un om serios” ca Vasile Blaga şi nu-i va avea printre membri pe Traian Băsescu şi care „să fie curăţat de camarila portocalie” formată din Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Elena Udrea.


Intră acum și în grupul de