Cajvanenii, chemati la referendum


Intră acum și în grupul de

Un număr de 6.600 de buletine de vot vor fi distribuite în oraşul Cajvana pentru referendumul local de duminică, când căjvănenii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi exprima votul privind revenirea la rangul de comună.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat, joi, că au fost realizate toate activităţile pentru buna desfăşurare a referendumului local, urmând vineri să predea, pe bază de proces verbal, primarului oraşului Cajvana şi preşedintelui Biroului electoral de circumscripţie nr.7 Cajvana materiale necesare în procesul de votare.

Astfel, vor fi distribuite 6.600 de buletine de vot, timbre autocolante, ştampilele de control ale birourilor electoral ale celor patru secţii de votare, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, listele electorale suplimentare şi extras de pe lista electorală pentru votarea cu urna specială.

Un reprezentant al Prefecturii Suceava va controla sâmbătă amenajarea localurilor secţiilor de dotare, potrivit prevederilor legale. Numărul alegătorilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente din această localitate este de 6050.
Pentru ca referendumul local să fie valabil trebuie să participe la vot cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Comuna Cajvana a devenit oraş în anul 2004, alături de alte şapte comune din judeţul Suceava.

Organizarea referendumului local, în vederea revenirii la statutul de comună a oraşului Cajvana a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Cajvana.

Astfel, comunele Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea şi Vicovu de Sus din judeţul Suceava au fost transformate în oraşe de rangul trei prin Legea 83/2004.


Intră acum și în grupul de