CS Universitatea, prezenta la doua turnee amicale din Ardeal (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Câştigătoare a Memorialului „Mihai Mironiuc” în weekendul trecut, echipa de handbal masculin CS Universitatea Suceava a plecat miercuri la amiază în Ardeal, acolo unde va participa la turneele amicale de la Cluj-Napoca şi Turda.

În turneul de la Cluj, „studenţii” suceveni vor debuta joi, de la ora 10:00, când vor înfrunta Ştiinţa Bacău, pentru ca, seara, de la ora 19:15, echipa antrenată de Leonard Bibirig să dea piept cu gazda, U Transilvania. Sâmbătă, în ultimul lor meci, sucevenii vor înfrunta Politehnica Muncipal Timişoara, prilej cu care handbaliştii echipei locale îl vor revedea pe Marius Ignat, fostul pivot al CSU transferat în această vară la echipa de pe malul Begăi.

Bibirig: “Vom împărţi lotul în două echipe echilibrate pentru a oferi tuturor jucătorilor posibilitatea de a evolua cât mai mult”

“Vom împărţi lotul în două echipe echilibrate pentru a oferi tuturor jucătorilor posibilitatea de a evolua cât mai mult şi pentru a căpăta astfel o experienţă competiţională benefică în noul sezon copetiţional. Ne dorim ca la aceste două turnee să practicăm un joc bun şi cel mai important lucru este să nu apară nicio accidentare”, a declarat Leonard Bibirig, care a precizat că echipa locală se află pe drumul cel bun şi chiar dacă mai sunt câteva lucruri de remediat în jocul echipei, “cu multă sudoare le putem îndepărta”.

Jucătorii îşi doresc să practice în Ardeal un handbal mai bun decât cel etalat la Memorialul “Mihai Mironiuc”

Unul dintre cei mai buni jucători ai Universităţii Suceava din această perioadă de pregătire, Bogdan Pralea, este de părere că echipa locală trebuie să fie mai eficientă în meciurile următoare, atât în faza de atac cât şi în cea de apărare. “Moşu”, aşa cum îl poreclesc colegii de echipă, nu vrea să câştige din nou titlul de cel mai bun portar al turneului, cât mai ales echipa sa joace bine şi “să ne iasă schemele de joc”.

Iulian Andrei a precizat la rândul său că în turneele de la Cluj-Napoca şi Turda, CS Universitatea are ocazia să crească din punct de vedere calitativ în joc şi totodată “noii veniţi au şansa de a se integra cât mai bine pentru a exista o coeziune în echipă”.

Ilieş e mulţumit de colectivul de la Suceava

Unul dintre jucătorii aduşi în această vară la Suceava este Dan Ilieş. “Sunt mulţumit de felul în care m-au primit băieţii, atât pe mine, cât şi pe Pancu şi Ciubotariu. Colectivul de la Suceava este unul foarte plăcut pentru că suntem cu toţi prieteni atât pe teren cât şi în afara acestuia. Mai avem multe aspecte de pus la punct din ceea ce ne cere domnul Bibirig antrenorul, dar sper să ne omogenizăm cât mai repede. Personal, nu sunt încă la forma la care eram înainte de a veni la Suceava dar sunt convins că voi progresa şi-mi voi putea ajuta colegii cât mai mult”, a declarat Dan Ilieş.

Chiruţ, în mare proporţie e refăcut după operaţie

Revenit după operaţia pe care a suferit-o la tendonul lui Achile, căpitanul echipei sucevene, Adrian Chiruţ, a bifat deja câteva prezenţe la Memorialul “Mihai Mironiuc”. Chiar dacă nu este refăcut 100%, recuperarea acestuia decurge bine. “Mai am mici jene în unele momente dar totul merge bine. În astfel de meciuri de pregătire nu sunt importante rezultatele cât jocul nostru, care sper să fie mai bun decât ce am arătat în turneul de la Suceava”, a precizat Chiruţ.


Intră acum și în grupul de