Sezonul estival aduce vizitatori la Cetatea de Scaun a Sucevei si la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

În luna august, dar şi pe tot parcursul verii, Muzeul Satului Bucovinean şi Cetatea de Scaun a Sucevei se bucură de un număr mare de vizitatori, fiind principalele puncte de atracţie turistică din municipiul reşedinţă de judeţ.

Dacă în anii precedenţi organizarea Festivalului de Artă Medievală între zidurile Cetăţii de Scan reprezenta contextul ideal pentru atragerea unui număr însemnat de vizitatori, anul acesta criza a blocat desfăşurarea acestei manifestări de excepţie şi, implicit, a scăzut drastic numărul de turişti.

Fiind localizate unul în vecinătatea celuilalt, cei care vizitează aşezâmântul lui Ştefan cel Mare, se opresc şi la Muzeul Satului. Atât Cetatea cât şi Muzeul nu mai sunt doar simple obiective turistice, ci şi locuri de petrecere a timpului liber, îndeosebi pentru localnici, declară etnograful Violeta Enea.

Cei mai numeroşi vizitatori în sezonul estival sunt însă turiştii veniţi în concediu din toate părţile ţării, dar şi din străinătate. „Vin şi îşi fac o părere despre ce înseamnă Bucovina şi modul de viaţă. Avem instalaţii tehnice populare, biserica de lemn de la Vama, construită în 1783, în care duminica se ţin slujbe religioase”, adaugă Violeta Enea. Ea a mai evidenţiat că printre atracţiile Muzeului Satului Bucovinean se mai numără şi cele două case tematice reprezentând riturile de trecere, înmormântarea şi botezul, unde turiştii pot observa în ce context se desfăşurau aceste evenimente majore din viaţa omului tradiţional.

Organizarea Târgului meşterilor populari, an de an, la Muzeul Satului sporeşte numărul de vizitatori. Toţi cei care ajung aici, sunt vizibil impresionaţi de casele cu specific bucovinean, din zonele Câmpulung Moldovenesc, Rădăşeni, Dorna Candreni, Roşu, Ostra, Moldoviţa, Vicov, Straja, Volovăţ şi Cacica. Membrii unei familii din Bacău, aflată în vizită la Muzeul Satului, au mărturisit că „acest loc le aduce amintiri plăcute din îndepărtata copilărie”.

Odată încheiată perioada concediilor şi a vacanţelor, cele două obiective turistice din municipiu atrag vizibil mai puţini turişti. Locul acestora este însă luat de mirii şi miresele care aleg aceste locaţii pentru a imortaliza cea mai frumoasă zi din viaţa lor, contra unei taxe de 5 lei.


Intră acum și în grupul de