Flutur i-a prezentat sefului de investii al Erste Bank oportunitatile de investitii din judet


Intră acum și în grupul de

Şeful Diviziei Investiţii al Erste Bank, Werner Weiss Raabl, împreună cu doi specialişti pe probleme tehnice din acest grup, s-au aflat joi la Suceava, unde au vizionat mai multe oportunităţi de investiţii în judeţ în colaborare cu autorităţi sucevene.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, una din oportunităţile de investiţii este un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, prin modernizarea unor secţii şi investiţii în laboratoare, dar şi colaborări cu alte spitale din judeţ.

Totodată, a fost vizitat Complexul turistic Ariniş de lângă Voroneţ şi s-a discutat oportunitatea unei colaborări cu Primăria Gura Humorului în vederea regularizării râului Moldova în zonă, a construcţiei unei minihidrocentrale şi amenajarea malurilor râului Moldova pentru agrement.

Flutur a mai spus că s-a discutat posibilitatea efectuării de investiţii în construcţia de microhidrocentrale pe râurile Bistriţa, Moldova şi Suceava şi pe unii afluenţi ai acestora.

El a arătat că printre proiectele discutate au fost cele privind turismul cultural, religios şi rural pentru persoane de vârsta a treia.

Autorităţile sucevene au prezentat şi oportunităţile de investiţii în infrastructura rutieră în ceea ce priveşte modernizarea drumului european E 85 pe distanţa Roman-Siret, propunând construcţia unei autostrăzi, dar şi modernizarea drumurilor judeţene Frasin-Broşteni prin pasul Puzdra, ce face legătura între valea râului Moldova şi valea râului Bistriţa sau drumul Suceava-Iaşi pe tronsonul din zona localităţii Lespezi.

Flutur a mai spus că a prezentat reprezentantului Erste Bank oportunitatea de investiţii în zona Aeroportului Suceava în modernizarea acestuia, dar şi a Centrului Economic Bucovina din apropiere ce poate fi folosit de partenerii de afaceri din reţeaua acestui grup.

Gheorghe Flutur a declarat că un board lărgit al Erste Bank va sosi peste trei săptămâni la Suceava pentru a analiza fiecare proiect în parte.


Intră acum și în grupul de