Dr. Radu Ciornei, siderat că Ion Lungu consideră că procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou salvează pacienți în pandemie: În anumite privințe, navigați mental prin Evul Mediu timpuriu, cam prin anii în care Cetatea de Scaun era populată de primii ei ziditori


Intră acum și în grupul de

Cercetătorul sucevean dr. Radu Ciornei, deputat USR și membru al Comisiei parlamentare pentru Sănătate și Familie apreciază că primarul Sucevei, Ion Lungu, în anumite privințe „navighează mental” prin Evul Mediu timpuriu pentru că vorbește de dovezile prin care moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au vindecat de Covid.

„Primarul Ion Lungu a afirmat faptul că are dovezi sprijinind ideea ca plimbarea moaștelor prin Suceava ne-a ferit de boli și a vindecat legiuni întregi de oameni. În fiecare spital sunt sute de bolnavi, în fiecare zi starea unora se îmbunătățește , că de aceea e spital, nu loc de îngrijiri paliative”, a spus dr. Radu Ciornei.

El a subliniat că respectă religia și convingerile fiecărui om însă când se vorbește despre „dovezi ale minunilor făcute de moaște în Suceava” nu poate decât să-i transmită primarului că și-a atins limita.

„Mă gândesc, oare ce viziune edilitară de secolul XXI puteți avea dumneavoastră când, în anumite privințe, navigați mental prin Evul Mediu timpuriu, cam prin anii în care Cetatea de Scaun era populată de primii ei ziditori. Suceava este pe locul 3 în țară la numărul de decese din cauza COVID, suntem campionii nevaccinării, avem peste 5 % dintre cazuri soldate cu decese, UNDE DUMNEZEU e protecția aceea divină ???  Știm cu toții un pomelnic lung de oameni cunoscuți care au decedat, unde a fost mâna Domnului asupra noastră ???  AUR a trecut prin județ ca Vodă prin lobodă, fără să îi forțeze cineva să își pună o mască, propovăduind nesupunerea civică și nevaccinarea”, a arătat Ciornei.

El îl întreabă pe Ion Lungu dacă așa se rezolva problemele Sucevei: „Mai scoatem odată moaștele?”

Dr. Radu Ciornei mai spus că este incredibilă această situație.

„Dacă nu aș ști sigur că sunteți un om real, viu, aș fi spus că mi se fac glume când mi s-ar fi povestit ce viziune aveți despre sănătate în sec XXI.  Nu construirea de noi spitale ci : „Hai Dom’ Părinte, mai scoate odată racla !!!”.


Intră acum și în grupul de