Dosar penal pentru un tânăr găsit la „păcănele” folosind cu codul QR al altei persoane. Tot la „păcănele” a fost găsit un bărbat ce trebuia să stea în carantină și un altul care nu avea certificat verde și nici mască de protecție, ambii fiind amendați


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au verificat în cursul zilei de duminică modul de respectare a legislației și a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-COV2, fiind vizate săli de jocuri de noroc.

Astfel, la ora 22:10 echipele de control compuse din lucrătorii Poliției Municipiului Suceava, I.J.J. Suceava și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au identificat în incinta unei săli de jocuri din municipiul Suceava doi bărbați din comuna Șcheia.

În urma verificărilor s-a stabilit că unul dintre bărbați era întors din spațiul european din data de 18.01.2022 și figura în evidențele DSP Suceava cu măsura carantinei.  Având în vedere cele constatate, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului conform Legii 55/2020, art. 65, lit. i, cu amendă în valoare de 1.000 lei și îndrumarea acestuia către domiciliu.

Totodată, celălalt bărbat identificat a declarat că nu este vaccinat, nu are certificat verde și nici nu deține mască de protecție.

Bărbatul  a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 art. 65 lit. H cu amendă în valoare de 500 de lei.

Totodată s-a procedat la sancționarea contravențională conform Legii 55/2020, art. 65, lit. q a gestionarei sălii de jocuri.

Tot duminică, la ora 21.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni și din cadrul SICE –IPJ Suceava,  au identificat în incinta unei săli de jocuri din municipiul Suceava un tânăr în vârstă 18 de ani din  Ipotești care a prezentat pentru control un COD QR, aparținând altei persoane.

În urma verificărilor, aceasta a recunoscut faptul că a folosit CODUL QR aparținând altei persoane, deoarece nu este vaccinat împotriva virusului SARS COV 2, în continuare fiind condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii BIC, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „falsul în declarații„ fapte prev. și ped de art. 327 Cod penal.


Intră acum și în grupul de