Campania UNPR „Semnaturi pentru impozitarea averilor mari”


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 23 august 2010, UNPR a lansat în toată ţara o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de lege privind impozitarea averilor mari.

UNPR Suceava a instalat în centrul oraşului Suceava, în faţa Casei de Cultură, un cort la care tineri din organizaţia judeţeană vor fi prezenţi în perioada 23-30 august, între orele 8 si 20 pentru a prezenta sucevenilor proiectul de lege şi pentru a obtine semnături de sustţnere din partea cetăţenilor. De asemenea, în toate oraşele din judeţ, membri ai organizaţiilor UNPR din zonă vor colecta semnături pentru susţinerea acestui proiect.

Impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce aproximativ 9 miliarde de euro, în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor.

Această iniţiativă se bazează pe două principii. Primul este că în situaţii excepţionale trebuie să luăm măsuri excepţionale, iar al doilea, că cei care au mult trebuie să contribuie cu mai mult la ieşirea din criză, iar cei care au puţin, trebuie să contribuie cu mai puţin.

Proiectul de lege prevede ca persoanele fizice care deţin bunuri imobile constând în locuinţe sau terenuri precum şi bunuri mobile constând în avioane, elicoptere, ambarcaţiuni sau autoturisme, a căror valoare însumată este mai mare de 450.000 euro sa achite, anual, o taxa de solidaritate în cuantum de 1% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat.

In cazul în care valoarea totală a bunurilor mobile şi imobile este mai mica de 450.000 euro se vor taxa doar bunurile imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 euro, precum şi bunurile mobile a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 euro, taxa de solidaritate va reprezenta 0,5% din valoarea individuala a bunurilor respective.

UNPR consideră că iniţiativa aceasta poate întruni consensul unor partide şi al unor lideri care, în orice alte privinte, se situeaza pe pozitii diametral opuse. Ne dorim să convingem toate grupurile parlamentare să voteze legea privind impozitul de solidaritate. Românii au nevoie de solidaritate, iar politicienii trebuie să fie primii care să dea dovadă de unitate şi acţiune comună în interes naţional.

Preşedinte executiv UNPR Suceava,

Cătălina Vartic


Intră acum și în grupul de