Cancelarul Germaniei ar putea vizita Bucovina la invitatia eurodeputatului Petru Luhan


Intră acum și în grupul de

Aflat în vacanţă în ţară, eurodeputatul PDL de Suceava Petru Luhan a profitat de ocazie pentru a promova turismul în Bucovina, preluând rolul de gazdă pentru turiştii germani.

Potrivit europarlamentarului democrat-liberal, printre oaspeţi s-a aflat şi fostul antrenor secund al echipei naţionale de călărie sportivă a Germaniei, aflat împreună cu soţia în vizită în România. Luhan a subliniat că turiştii au fost impresionaţi de costumele populare romaneşti, pe care au avut ocazia să le şi poarte şi care i-au spus că frumuseţea turistică a României trebuie promovată mai mult în Germania. “Sunt foarte mulţi turişti germani care obişnuiau să îşi petreacă vacantele în ţara noastră. Trebuie să încercăm să îi recâştigăm, pentru ca germanii să redescopere România, acum membră a familiei europene. Avem de altfel o puternică comunitate de vorbitori de limba germană în Bucovina iar ospitalitatea celor de pe aceste meleaguri este binecunoscută”, a arătat Petru Luhan.

El a spus că speră să crească numărul germanilor care vor alege Bucovina pentru a-şi petrece vacanţele. “Voi încerca să aduc în Bucovina cât mai mulţi turişti germani. M-aş bucura enorm dacă printre aceştia se va număra şi cancelarul Angela Merkel, alături de care am avut onoarea să lucrez, ca stagiar, în aceeaşi comisie din Parlamentul Germaniei. Ar fi cu siguranţă bine primită de bucovineni. Voi extinde doamnei Merkel invitaţia de a vizita ţara noastră în cursul anului viitor”, a declarat Luhan.

El a menţionat că promovarea Bucovinei este una dintre preocupările sale constante şi a amintit că în primăvara acestui an a organizat o seară bucovineană la sediul Parlamentului European unde peste o mie de parlamentari, funcţionari şi localnici au fost impresionaţi de frumuseţea locurilor prezentate, de obiceiurile şi tradiţiile zonei dar mai ales de bucatele gustoase pregătite pentru ei, de la sărmăluţe până la plăcinte tradiţionale.


Intră acum și în grupul de