PSD reclama concedierile politice de la Directia Agricola Suceava


Intră acum și în grupul de

Concedierile de la Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală Suceava au la bază criterii politice, susţine preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu. El a declarat luni că examinarea angajaţilor DADR Suceava pentru a se stabili care vor fi concediaţi a fost un simulacru, arătând că PSD va depune plângere penală faţă de comisia de evaluare.

Donţu a exemplificat aceste abuzuri prin faptul că angajaţi cu experienţă de 40 de ani au fost evaluaţi de persoane cu câţiva ani de experienţă, că lucrători ai APIA au testat angajaţi ai DADR, sau că s-a ajuns la situaţii în care consilieri principali au analizat consilieri superiori. „După ce la examenul scris, unde nu se putea schimba ceva, au luat note mari, angajaţii ce trebuiau concediaţi au fost depunctaţi la examenul oral”, a spus Donţu, care a arătat că în timp ce unii candidaţi erau întrebaţi de numărul de maşini pe care trebuie să-l aibă parcul DADR, alţii trebuiau să spună ce conţin anumite regulamente ale Comisiei Europene.

El consideră că un rol important în acest concurs l-a avut fost director al DADR Suceava, Petru Juravlea, care este director al CJ Suceava, iar concursul s-a desfăşurat în sediul Consiliului Judeţean Suceava. Donţu îl suspectează pe Juravlea că a intervenit în stabilirea persoanelor ce trebuie concediate, motiv pentru care a cerut ca o eventuală anchetă să ducă la desecretizarea convorbirilor telefonice ale acestuia cu membrii comisiei de examinare.

Din 76 de angajaţi ai DADR Suceava au rămas în funcţii 21, iar 55 au fost concediaţi în urma acestui concurs, a precizat Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de