Luhan: „Investitiile in energia regenerabila ar putea reduce semnificativ somajul in Romania”


Intră acum și în grupul de

Pentru a ieşi mai repede din criza economică şi financiară, România trebuie să îşi dezvolte potenţialul creării de locuri de muncă ecologice în cadrul unei economii durabile, a apreciat vineri eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan, arătând într-o declaraţie de presă că este inevitabilă o revoluţie pe piaţa de bunuri şi servicii în următorii ani.

„Creşterea economică prin extinderea de pieţe a ajuns deja la saturaţie, iar economia este sustenabilă doar atunci când costurile de acoperire a necesităţilor pe piaţă nu depăşesc puterea reală de cumpărare a consumatorilor. Uniunea Europeană, care dezvoltă o economie bazată pe cunoaştere, nu are voie să piardă timp în competiţia cu Asia în acest sens”, a spus Luhan. El a menţionat că ţările din Asia şi Regiunea Pacifică acordă o extrem de mare însemnătate inovării şi mai ales restructurării acestor sectoare economice.

Investiţiile în noile industrii şi energie alternativă pot crea valoare adăugată în economie şi pot crea mai multe locuri de muncă decât ne putem imagina, a adăugat europarlamentarul care consideră că ţările care vor recunoaşte mai repede acest potenţial vor ieşi mai repede din criza economică şi financiară.

Luhan a arătat că Germania a reuşit în ultimii ani să creeze prin investiţii în sectorul energiei regenerabile nu mai puţin de 250.000 locuri de muncă directe şi se preconizează că alte 400.000 vor fi create până în 2020. “Pornind de la exemplul Germaniei şi cu ajutorul fondurilor alocate de către Uniunea Europeană, România trebuie să îşi dezvolte potenţialul creării de locuri de muncă ecologice în cadrul unei economii durabile”, a concluzionat europarlamentarul PDL.

Petru Luhan a participat în perioada 31 august – 3 septembrie la “World Emerging Industries Summit” desfăşurat la Changchun în China. Tema dezbaterii de anul acesta a fost “Noua Revoluţie Industrială şi Economia Verde” având ca scop promovarea schimbului de tehnologii şi cunoştinţe din domeniul industriilor emergente şi consolidarea cooperării economice internaţionale în cadrul fiecărei industrii emergente.

La summit au fost prezenţi vice-premierul Chinei, Wang Qishan, fostul premier francez, Dominique de Villepin, miniştri ai economiei şi dezvoltării regionale, economişti, dar şi reprezentanţi ai celor mai importante companii şi ai elitei de afaceri.

Petru Luhan a prezentat viziunea Uniunii Europene cuprinsă în viitoarea strategie UE 2020 prin care se recunosc oportunităţile pe care o economie inteligentă şi ecologică le oferă în vederea unei competitivităţi şi a unei prosperităţi sporite.


Intră acum și în grupul de