Trei competitii nationale gazduite de Aeroclubul Teritorial „Grigore Bastan” Suceava


Intră acum și în grupul de

Aeroclubul Teritorial „Grigore Baştan” Suceava găzduieşte în perioada 7 – 11 septembrie 2010 un număr de 3 competiţii naţionale de paraşutism de categoria I desfăşurate sub egida Federaţiei Aeronautice Române. Potrivit comandantului aeroclubului sucevean, Gabriel Andrei, este vorba despre Campionatul Naţional de Paraşutism – faza finală, Cupa României, de asemenea faza finală şi Cupa „Memorial General Grigore Baştan” Suceava. Concursurile sunt organizate de Aeroclubul României, în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Oraşului Salcea şi Inspectoratul Şcolar Suceava.

„La aceste competiţii participă 100 de sportivi, cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, categoriile juniori- seniori, fete- băieţi, din 16 aerocluburi din ţară, constituiţi în loturi judeţene, cu licenţă de paraşutism şi experienţă de minim 80 de salturi, calificaţi la fazele finale ale competiţiilor naţionale în urma concursurilor judeţene desfăşurate în aerocluburile teritoriale din ţară. Lotul judeţului Suceava este reprezentat de 5 sportivi cu vârste între 19 şi 30 de ani”, a precizat comandantul aeroclubului sucevean.

Probele de concurs vor fi susţinute între orele 9:30 – 13:00 şi 14:00 – 19:00, în zilele precizate, în funcţie de vreme, pe Aeroportul Internaţional Suceava, în cadrul Aeroclubului „Grigore Baştan” Suceava.

Potrivit comandantului Gabriel Andrei se vor utiliza două aeronave ale Aeroclubului României iar juriul competiţiei este alcătuit din 21 de arbitri cu calificări naţionale şi internaţionale.

„Suceava nu a mai găzduit un asemenea eveniment din anul 1986, ultimul concurs de paraşutism organizat fiind între participanţi din ţările socialiste. În contextul promovării sportului aviatic -zbor cu motor, planorism, paraşutism, organizatorii îşi propun să câştige experienţă pentru ca în anii următori să deruleze concursuri proprii de nivel naţional şi internaţional îmbinate cu activităţi turistice în Bucovina”, a spus comandantul Aeroclubului Suceava, Gabriel Andrei.

În Aeroclubul Suceava se antrenează 30 de sportivi la paraşutism şi 30 de sportivi la planorism.


Intră acum și în grupul de