Traian Basescu ii scoate vinovati pe liberali pentru situatia din sistemul de pensii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, marţi, la Dorneşti, cu ocazia vizitei sale blitz la podul rupt peste râul Suceava, că nu situaţia ţării este dramatică, ci cea a fondului de pensii, pentru că „un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”.

Traian Băsescu a fost dispus chiar să meargă mai departe şi să explice că „ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile şi care ţipă acum” sunt de fapt vinovaţi de actuala stare de lucruri.

Întrebat de ziariştii prezenţi la faţa locului dacă situaţia ţării este atât de dramatică aşa cum chiar preşedintele a lăsat să se înţeleagă la ultima întâlnire cu oficiali ai FMI, preşedintele Băsescu a răspuns: „Situaţia ţării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”.

Întrebat, de asemenea, care este soluţia, şeful statului a spus sec: „Aducem bani din altă parte”. Fiind întrebat dacă banii vor fi luaţi tot de la FMI, preşedintele le-a răspuns jurnaliştilor: „Vedem. Variantele sunt multe. Când aplaudaţi când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor, vinovat era preşedintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă această măsură”. Răspunzând întrebării dacă noii miniştri vor avea sau nu capacitatea să colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre colectare, ci despre resursele financiare de care dispune România.

„Cert este că exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile acum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă”, a mai precizat preşedintele României. El a lăsat să se înţeleagă faptul că nu se referă numai la PSD, pentru că social-democraţii doar au susţinut în Parlament dublarea pensiilor, pe perioada Guvernării PNL, 2004-2008.

La remarca unui jurnalist că PNL a pierdut alegerile, Băsescu a spus: „Nu suficient faţă de ticăloşiile făcute cu bugetul ţării în 2007 şi 2008”.


Intră acum și în grupul de