Primariile din judetul Suceava amenintate cu inchiderea


Intră acum și în grupul de

Veşti sumbre din Colegiul nr. 5 Fălticeni – 10 dintre cele 11 primării care sunt conduse de primari PSD sunt pe cale de a-şi suspenda activitatea din raţiuni financiare.

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan care a fost ales pe colegiul respectiv, a declarat, joi, că mai multe primării din judeţ vor fi obligate ca din octombrie „să îşi tragă obloanele” pentru că nu mai au bani pentru funcţionare şi că ste foarte posibil ca în incintă să rămâne doar ofiţerul stării civile care să înregistreze decesele.

Ioan Stan a spus într-o conferinţă de presă că doar în colegiul său electoral din zona Fălticeni, un număr de 10 primării cu primari PSD rămân fără fonduri din octombrie după ce li se rectifică, în minus, alocările bugetare.

„În octombrie vor trage obloanele. Primăriile nu au bani pentru salarii, iluminatul public deja e oprit, nu sunt bani pentru lemne de foc pentru şcoli şi nici pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. O belea nouă este că s-au închis şcoli şi primăriile trebuie să asigure şi transportul elevilor şi nu au bani”, a ţinut să preizeze palrlamentarul sucevean. El este de părere că la primării vor mai rămâne să presteze ofiţerii stării civile care să înregistreze decesele.

Ioan Stan a mai spus că situaţia ar putea fi soluţionată dacă ANAF va stopa rectificarea în minus a bugetelor acestor localităţi. El a arătat că situaţia din colegiul său unde zece primării vor intra în faliment se regăseşte la nivelul întregului judeţ, majoritatea localităţilor afectate având primari PSD.


Intră acum și în grupul de