PDL face „bascalie” de programul de guvernare al PSD


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, senatorul Orest Onofrei, este convins că principalul partid de opoziţie, PSD, nu prezintă încă programul de guvernare şi aşteaptă luna octombrie, pentru că actuala conducere oscilează dacă să aleagă între modelul lui Fidel Castro, al lui Che Gevara, Lenin sau Mao Zedong.

Orest Onofrei a spus că de câteva luni PSD tot ţine să anunţe că lucrează la un program de guvernare ce va fi finalizat abia în cursul lunii octombrie. „Până atunci, se pare că nu au soluţii, ci doar vorbe”, ţinut să explice senatorul PDL de Suceava.

El a mai arătat că este nedumerit de ce PSD, care are experienţa guvernării, are nevoie de atât de mult timp pentru a prezenta un program de guvernare. Orest Onofrei a ai adăugat că nu se poate spune că PSD nu are experienţă sau expertiză pentru că mai mult de jumătate din cei 20 de ani de la Revoluţie, a fost la guvernare şi că în aceste condiţii este curios să afle motivele pentru care PSD nu a prezentat încă un program de guvernare.

„Ţinând cont că atunci când era preşedinte al ţării Ion Iliescu propunea tot felul de modele, de la modelul suedez la cel francez, noii lideri ai PSD oscilează între modelul lui Fidel Castro, Che Guevara, Lenin sau Mao Zedong”, susţine Orest Onofrei. Parlamentarul sucevean este de părere că ultimele intervenţii în public ale liderilor PSD arată această frământare internă, care este însă tulburată de modelul lui Radu Mazăre, care „propune modelul nazist”.

„Cred că, oricât ne-am juca cu asemenea lucruri, memoria românilor e prea proaspătă să vorbim de asemenea lucruri chiar şi în glumă”, a mai spus senatorul PDL. El a subliniat că din cauză că românii au altă agendă aceste luări de poziţie ale liderilor PSD sunt prea uşor trecute cu vederea.

Onofrei a mai declarat că îşi imaginează liderii suceveni ai PSD pregătindu-se pentru congresul extraordinar, cu preşedintele executiv Ovidiu Donţu îmbrăcat în uniforma lui Joseph Goebbels, vicepreşedintele Ovidiu Milici în uniformă de khmer roşu sau deputatul Ioan Stan, care îşi doreşte să ajungă ministru al Agriculturii, luând locul lui Bucur Şchiopul, care a fost ministru al Gospodăriilor Agricole de Stat între anii 1955 şi 1965.

În acelaşi context, senatorul Orest Onofrei a ţinut să remarce şi tăcerea din ultima perioadă a preşedintelui PSD Suceava, Cătălin Nechifor, el punând acest fapt pe seama jenei pe care o are faţă de asemenea abordări politice. „Mi-e greu să-mi imaginez pe Nechifor în postura lui Emil Bobu, sau al ultimului prim secretar PCR al judeţului Suceava”, a mai spus Orest Onofrei


Intră acum și în grupul de