Deputatul de Suceava Vlad-Piedone Popescu crede că independența energetică va putea fi obținută prin folosirea tehnologiilor de producere a energiei având la bază hidrogenul


Intră acum și în grupul de

Deputatul PPU-sl de Suceava Vlad-Piedone Popescu a apreciat, printr-un comunicat de presă, că  fiecare țară poate fi complet autonomă din punct de vedere energetic, fără să aibă nevoie de furnizori externi de energie electrică dacă va folosi tehnologii de producere a energiei pe bază de hidrogen.

El a arătat că a participat zilele acestea, alături de alți colegi din Parlamentul României, la o serie de întâlniri cu mai mulți factori de decizie din Landul Baden-Würtenterg (Germania), subiectul principal fiind producția de energie din surse regenerabile.

„La Stuttgart, la întâlnirea cu Dr. Andreas Baumann, secretarul de stat din Ministerul Energiei și al Schimbărilor Climatice am subliniat faptul că suntem conștienți cât de important este să facem tranziția către producerea de energie electrica din surse regenerabile, dar am afirmat că este cel puțin la fel de important să asigurăm securitatea energetică a fiecăreia dintre țările noastre. Le-am reamintit celor prezenți că România și-a atins ținta vizavi de energiile regenerabile, dar, cu toate acestea am transmis intenția fermă a autorităților române de a sprijini orice investiție în acest domeniu extrem de important”, a precizat Piedone-Popescu.

El a menționat că a fost prezent de asemenea la o întâlnire foarte utilă organizată de Camera de Comerț și Industrie din Ulm unde s-a discutat despre eficiența producerii de energii regenerabile având la bază hidrogenul-tehnologii, eficiență, provocări.

„În noile proiecte implementate, producerea electricității din hidrogen nu produce emisii de carbon. Acesta este motivul pentru care hidrogenul este considerat un purtător de energie ideal, prietenos cu mediul – o oportunitate pentru a ne redefini viitorul. Un avantaj major al hidrogenului este faptul ca permite crearea unei infrastructuri energetice locale. Astfel, fiecare țară poate fi complet autonomă din punct de vedere energetic, fără să aibă nevoie de furnizori externi de energie electrică. În acest fel generațiile viitoare se vor putea bucura de securitatea energetică”, a concluzionat Vlad-Piedone Popescu.


Intră acum și în grupul de