Scrisoare catre Guvernul Romaniei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cei 662 de aleşi locali ai organizaţiei judeţene PSD Suceava, întruniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali au adoptat o scrisoare adresată Guvernului României în care arată că actuala conducere PDL a CJ Suceava repartizează discreţionar fonduri cu desconsiderarea flagrantă a localităţilor conduse de primari PSD.

În document, PSD-iştii suceveni îşi manifestă indignarea faţă de escaladarea fără precedent a formelor de conducere nedemocratică şi antisocială pe care le promovează guvernarea Băsescu-Boc la nivel central şi reprezentanţi ai PDL la nivel local.

Totodată, aleşii PSD Suceava aduc la cunoştinţa tuturor instituţiilor Parlament, Guvern, Preşedinţie, Consiliu Judeţean, Prefectură precum şi altor instituţii că, cetăţenii pe care îi reprezintă nu mai suportă umilinţa şi degradarea de zi cu zi a vieţii economico-sociale.

„Este inadmisibil ca la douăzeci de ani de la Revoluţie să asistăm la grava încălcare a Legii administraţiei publice locale, de către reprezentanţii PDL din Consiliul Judeţean Suceava în frunte cu Gheorghe Flutur”, se arată în scrisoare în care se menţionează că în cei doi ani de la alegerile locale din 2008, majoritatea formată din cei 19 consilieri PDL, repartizează discreţionar bugetele anuale şi rectificările periodice printr-o desconsiderare flagrantă a localităţilor conduse de aleşi locali ai PSD ce face ca în perioada imediat următoare, un număr însemnat de primării să-şi închidă porţile.

În scrisoare se mai arată că de asemenea, sunt în pericol proiecte cu finanţare externă şi se va ajunge în situaţia închiderii mai multor servicii publice de gospodărire. „Trebuie să scoatem în evidenţă că pe această perioadă de criză singurii care au şi au avut de câştigat sunt cei care fac parte din clientela politică a lui Gheorghe Flutur”, se mai arată în scrisoare.

Aleşii locali PSD Suceava cer Parlamentului şi Guvernului să accepte propunerea PSD de a introduce în Legea Bugetului pe anul 2011, prevederea ca repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale să fie adoptate cu votul a două treimi dintre consilierii judeţeni sau să se stabilească un procent de până 5% prin care o localitate poate avea un buget mai mic decât o localitate similară ca suprafaţă şi ca număr de locuitori.

Totodată, în numele locuitorilor pe care îi reprezintă, aleşii locali PSD Suceava cer Guvernului şi actualei administraţii judeţene să execute lucrările de întreţinere a reţelei de drumuri naţionale şi judeţene din Suceava. „Există o gravă lipsă de interes a executivului judeţean în a mobiliza şi de a da lucrări propriei societăţi de drumuri şi poduri, societate care a pur şi simplu a fost adusă în pragul falimentului. Această societate nu a primit nici măcar un metru de întreţinere din cei aproape 1160 de kilometri de drum judeţean coordonaţi de Consiliul Judeţean Suceava”, se mai arată în documentul citat.

Aleşii locali PSD Suceava solicită public actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să înceteze presiunile la adresa aleşilor locali ai PSD.


Intră acum și în grupul de