Nechifor: „In 2011, drumurile judetene vor fi nepracticabile” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a reclamat joi o situaţie fără precedent în ceea ce priveşte starea drumurilor judeţene sucevene.

El susţine că în acest an nu s-au făcut lucrări de întreţinere şi reparaţii pe drumurile din judeţ şi crede că CJ Suceava îşi bate joc de banii publici pentru că nu foloseşte societatea de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean, care a fost adusă în faliment, şi a dat contractul de întreţinere a drumurilor judeţene unei firme private din judeţul Botoşani.

„O firmă cu experienţă, cu dotare, a Consiliului Judeţean a fost adusă într-o situaţie catastrofală”, a spus liderul PSD Suceava care a menţionat că în urmă cu doi ani, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a fost preluată de actuala conducere a CJ Suceava cu profit şi miliarde de lei vechi în conturi, iar acum are datorii de zeci de miliarde de lei vechi, iar posibilitatea să-şi găsească loc pe piaţa actuală este scăzută. „Situaţia din acest an va avea repercusiuni în 2011 când, după o iarnă grea, cum se anunţă, drumurile judeţene vor fi nepracticabile”, a mai declarat Nechifor.

El a mai arătat că în acelaşi timp, numărul de curse pe Aeroportul Suceava este prea mic, parcurgerea cu trenul a distanţei Bucureşti-Suceava se face în şapte ore, faţă de cinci ore în anii trecuţi, iar cu maşina se pierde o zi de la Bucureşti la Suceava. „Infrastructura majoră a judeţului suferă foarte mult”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de