Suceava, primul judet in care se remasoara granitele intre localitati


Intră acum și în grupul de

Problema delimitării administrativ-teritoriale apărută între unele localităţi din judeţ va fi clarificată, a declarat joi directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava, Romică Andreica, care a anunţat că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect care vizează remăsurarea graniţelor între localităţi şi stabilirea exactă a limitelor între cele 114 unităţi administrative-teritoriale sucevene.

“Au fost foarte multe cazuri de-a lungul timpului când se certau primarii în funcţie de culoarea politică, se certau în funcţie de afinităţile personale. Localităţile vor fi remăsurate şi înscrise într-un sistem digital. Acum funcţionăm după un decret de
42 de ani, decretul 2 din 1968 doar pe bază grafică. Nu a existat nici o bază digitală sau hartă. Graniţele s-au trasat uneori cu un creion mai lat alteori cu un pix mai mic şi întotdeauna au existat suspiciuni de delimitare. Au fost multe cazuri în care s-au dat titluri de proprietate de pe un teritoriu pe altul. Cu această ocazie se vor regla toate aceste lucruri şi nu vor mai fi dispute în funcţie de culoarea politică a unui primar sau a altuia. Toţi primarii sunt foarte bucuroşi pentru că întotdeauna erau dispute intercomunale”, a explicat şeful OCPI Suceava, care a ţinut să precizeze că Suceava este primul judeţ din ţară unde se desfăşoară o acţiune de clarificare a graniţelor între localităţi.

Andreica a mai arătat că după finalizarea acestei acţiuni se vor regla şi limitele între judeţe ştiut fiind faptul că între judeţul Suceava şi judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au existat litigii de-a lungul timpului.


Intră acum și în grupul de