Cardiologi si neurochirurgi din Augsburg ar putea veni sa opereze la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joiă în urma întâlnirii cu preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichert, că a discutat cu acesta despre o colaborare în domeniul asistenţei medicale, urmând ca medici din Augsburg să vina să opereze la Suceava.

La rândul său, preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichert, a spus că în acest domeniu, colaborarea cu Suceava se poate face în domeniul cardiologic şi de neurochirugie, menţionând că în capitala regiunii, Augsburg este cel mai modern spital de neurochirugie din lume, iar medicii de aici ar putea veni să opereze la Suceava.

Flutur a mai declarat că a vorbit cu omologul său din Schwaben despre preluarea experienţei germane în cazuri de intervenţie rapidă la dezastre, despre parteneriatul stat-biserică în ceea ce priveşte protecţia copilului şi externalizarea acestei activităţi în special spre biserică, arătând că modelul Schwaben este important în condiţiile în care acest segment este descentralizat, iar biserica joacă un rol important.

Totodată, el a spus că s-a discutat şi despre colaborarea în domeniul asistenţei medicale, urmând ca medici din Augsburg să vina să opereze la Suceava.

La rândul său, Jurgen Reichert a spus că va trimite, la Suceava, un specialist în domeniul prevenirii inundaţiilor care să găsească soluţii pentru situaţia din zonă. „În ceea ce priveşte inundaţiile şi noi ne-am confruntat până acum patru ani cu mari probleme din cauza schimbărilor climatice. Am reuşit să ameliorăm situaţia”, a spus Reichert.

El a mai arătat că Regiunea Schwaben va continua să sprijine judeţul Suceava în activitatea de protecţie a copilului. „Protecţia copilului este importantă pentru mine. Urmăresc de mulţi ani acest domeniu şi sunt mulţumit de ceea ce văd, dar continuăm să fim parteneri şi să ajutăm Suceava cu ceea ce are nevoie”, a spus preşedintele regiunii bavareze.


Intră acum și în grupul de