Consiliul Regional Schwaben si Consiliul Judetean Suceava, in sedinta comuna la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suceava va găzdui şedinţa comună a consiliilor din regiunea bavareză Schwaben şi cel al judeţului Suceava, data şi programul acesteia urmând să fie stabilite de comun acord.

Declaraţia a fost făcută joi în deschiderea şedinţei deliberativului judeţean de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a arătat că a convenit aceste lucru cu omologul său din Schwaben.

Preşedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichert, le-a spus consilierilor judeţeni suceveni că cea mai bună formă de cooperare este cea directe, este întâlnirea între oameni. El a arătat că parteneriatul existent între Schwaben, Suceava, Mayenne din Franţa şi Cernăuţi care funcţionează de peste zece ani şi care a fost un act de pionerat la vremea respectivă, se dovedeşte că a fost o decizie bună. „Europa are nevoie de o cooperare regională. Regiunile sunt predestinate să coopereze la acest nivel”, a spus Reichert care a subliniat că este un adept al subsidiarităţii în administraţie.

Preşedintele regiunii bavareze a mai arătat că actuala cooperare între cele patru regiuni se extinde în domenii diferite şi că foarte multe acţiuni sunt făcute în cooperare, menţionând că la târgurile naţionale din Germania sau la cele internaţionale, regiunea Schwaben prezintă şi regiunile partenere.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest parteneriat intră într-o nouă etapă la colaborarea dintre comune şi oraşe din aceste regiuni. „Dezvoltarea în profunzime a acestui parteneriat este o formă ce va duce la consolidarea relaţiilor dintre regiuni”, a spus Flutur.

El a menţionat că intenţia autorităţilor sucevene este ca şi regiunea Schwaben să participe la acţiunile organizate de CJ Suceava în cadrul proiectelor turistice cu finanţare europeană cum ar fi „Crăciun în Bucovina”.


Intră acum și în grupul de