Orest Onofrei: „Daca exista vointa politica, intr-o saptamana putem rediscuta legea pensiilor”


Intră acum și în grupul de

Legea unitară a pensiilor va fi rediscutată foarte repede în Senat, a apreciat vineri secretarul Senatului, senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei. „De la Senat va ieşi foarte rapid”, a spus senatorul PDL care a subliniat că Regulamentul nu permite să se pronunţe decât asupra cererii preşedintelui. El a arătat că nu este posibilă o discuţie mai amplă asupra acestei legi cum a sugerat preşedintele Senatului, Mircea Geoană. „Senatul se va pronunţa doar pe articolul sesizat”, a spus Onofrei. El consideră că Legea pensiilor va putea fi rediscutată de Senat în termen de o săptămână. „Dacă există voinţă politică, într-o săptămână putem rediscuta legea”, a mai declarat Onofrei.

La rândul său, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, deputatul PDL de Suceava Dumitru Pardău, a declarat că dacă există voinţă politică, Legea pensiilor ar putea fi rediscutată în decurs de două săptămâni după ce va fi trimisă de la Senat, care este prima cameră sesizată.

El a spus că după ce această lege va fi votată în Senat, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o va repartiza comisiei de specialitate care va întocmi în termen de cinci zile un raport, la care în termen de şapte zile se pot aduce amendamente după care se finalizează raportul şi se trimite spre dezbatere în plen.

Pardău a mai arătat că dacă există consens politic şi voinţă politică, legea ar putea fi retrimisă spre promulgare după două săptămâni. „Am senzaţia însă că va dura cel puţin o lună pentru că opoziţia va obstrucţiona, încercând să folosească toate chichiţele posibile din Regulament”, a mai spus Pardău.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Băsescu a menţionat că legea a venit la promulgare după ce a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi a fost semnată de ambii preşedinţi ai Camerelor Parlamentului. “Din punct de vedere al legalităţii, nu am nicio observaţie asupra legii”, a precizat Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de