PSD Suceava e convins ca doar prin solidaritate Romania poate scapa din prizonieratul lui Basescu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că prin solidaritate România poate scăpa din postura de stat prizonier în mâinile lui Traian Băsescu şi că şi cei aproximativ două milioane de semnatari ai moţiunii populare trebuie să se implice în acest demers.

Liderul sucevean democrat-libereal a explicat duminică, într-un comunicat de presă, că în urma Congresului extraordinar al PSD care a avut loc la finele săptămânii trecute la Bucureşti, s-a deschis calea pentru o nouă guvernare social-democrată, odată cu adoptarea programului de guvernare al partidului, dar şi prin unificarea forţelor politice democratice, mai puţin PDL şi acoliţii săi.

Cătălin Nechifor a mai spus şi că în condiţiile în care nu a existat miză de alegeri, Congresul PSD s-a dovedit a fi cea mai reuşită acţiune politică de acest tip, în ultimii 20 de ani, prin participarea largă a confederaţiilor sindicale şi a partidelor politice cu adevărat democratice, dar şi prin unificarea mesajelor către o ţintă unitară, de solidaritate în ceea ce înseamnă schimbarea guvernului Băsescu-Boc şi deschiderea drumului către o nouă formulă guvernamentală care să scoată România din criză.

„România trebuie să scape din postura de stat prizonier în mâinile lui Traian Băsescu, care de pe acuma încearcă să îşi desemneze moştenitorul, confundând statul modern român cu un stat de tip feudal al secolului XV”, susţine liderul PSD Suceava. El a mai aratat şi faptul că alături de social-democraţi au fost reprezentanţi ai PNL, PC, UDMR şi PRM, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi lideri ai confederaţiilor CNSRL– Frăţia, BNS, Meridian şi ai sindicatelor din educaţie, iar aceste lucruri demonstrează că PSD poate asigura o platformă credibilă, pe baza căreia se poate asigura guvernarea care să scoată ţara din criză şi care să readucă speranţa românilor.

Cătălin Nechifor a mai subliniat că PSD şi-a asumat sâmbăta să depună moţiunea de cenzură la adresa guvernului Băsescu- Boc şi să-şi coordoneze acţiunea politică şi civică alături de partidele democratice, sindicate şi românii care s-au săturat de „minciuna portocalie şi de sadismul celor din PDL care au adus România la sapă de lemn”.

„*Facem un apel la toţi românii, în special la cei peste două milioane de cetăţeni care au semnat pentru moţiunea populară de cenzură, să ne solidarizăm în ziua în care moţiunea se va dezbate şi se va vota în Parlament, pentru a determina şi parlamentari de la putere să înţeleagă că au depus un jurământ prin care s-au obligat să lupte pentru români şi nu împotriva lor*”, a adăugat parlamentarul sucevean.

Din punctul său de vedere PDL şi Traian Băsescu au demonstrat în ultimele zile că ascultă de frică, pentru că ştiu că de ce le e frică nu scapă. „Nu vor scăpa de data asta de responsabilitatea de a fi adus România în cea mai gravă criză din ultima sută de ani şi vor trebui să dea socoteală pentru faptul că au condamnat milioane de români la o viaţă mizeră”, a mai spus Nechifor. El a mai subliniat că, chiar dacă în trecut membrii PDL s-au spălat pe mâini de catastrofele guvernamentale pe care le-au girat, dând vina pe PNŢCD în perioada 1996 – 2000, sau pe PNL şi PSD în ultimii ani, conform proverbului „ulciorul nu merge de multe ori la apă”, în toamna acestui an se va demonstra că „PDL va rămâne la rândul său cu găleata portocalie spartă”.

„Românii nu mai pot fi păcăliţi şi au dreptul la viaţă decentă şi la o guvernare care să aibă soluţii clare pentru viaţa socială şi economică, care să conducă la consolidarea democraţiei în România”, a conchis preşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de