Liderul PSD Suceava, increzator ca motiunea va primi voturile a doi parlamentari PDL suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fără să le facă publice numele, liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, şi-a exprimat, luni, încrederea că doi parlamentari PDL de Suceava vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Potrivit preşedintelui PSD, cei doi parlamentari PDL au fost aleşi în colegiile lor cu câteva mii de voturi, iar social-democraţii au strâns în aceste colegii semnături în favoarea moţiunii, totalizând dublul voturilor cu care aceştia au fost aleşi. „Moţiunea de cenzură trebuie să treacă. Nu se poate ca acest Guvern să mai rămână”, a spus Nechifor.

El a subliniat că miniştrii care au fost numiţi la remaniere în Guvern au reuşit în scurt timp că sunt la fel de incompetenţi ca cei pe care i-au înlocuit. Nechifor a arătat că fiecare dintre noii miniştri dovedesc că nu au capacitatea de a administra domeniile lor de activitate.

Potrivit liderului PSD Suceava, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără greşeşte de la zi la zi privind creşterile preţurilor la alimente care, după ce a spus că preţurile alimentelor va creşte cu zece la sută să spună ulterior că acesta va creşte cu şase la sută şi acum că preţul alimentelor va scădea de Crăciun.

El a mai spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, „este certat cu Ministerul Finanţelor” cu care are proces privind plata suplimentelor şi că acesta a creat haos total în minister, iar prin „incompetenţă şi lipsă de dialog” poate duce la blocarea României, iar ministrul Muncii, Ioan Botiş, se încurcă în propriile declaraţii.

Nechifor a arătat că şi noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a dovedit că nu este în stare să administreze domeniul după ce aceasta a cerut insolvenţa CFR Călători. „Schimbarea la faţă de Guvernului Boc a adâncit situaţia. Acum, acest guvern, care nu mai are nici cea mai mică urmă de credibilitate în rândul populaţiei vine să-şi angajeze răspunderea pe legea educaţiei sau legea pensiilor, ceea ce dovedeşte încă o dată că este iresponsabil”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că, la rândul său, preşedintele Traian Băsescu este „rupt de realitate” şi că în loc să vorbească despre starea naţiunii, el este preocupat de moştenirea care o lasă PDL, despre Elena Udrea sau Teodor Baconschi. „Traian Băsescu a arătat că după şase ani de mandat încă află lucruri despre România, despre cum funcţionează sistemul românesc”, a spus Nechifor. El şi-a exprimat speranţa că schimbarea puterii se va face constituţional, cu susţinere populară.


Intră acum și în grupul de