Parlamentarii PDL de Suceava resping categoric motiunea PSD


Intră acum și în grupul de

Replicile parlamentarilor PDL de Suceava nu au întârziat să apară după ce luni, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, şi-a exprimat încrederea că doi parlamentari PDL de Suceava vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD. Astfel, cei nouă senatori şi deputaţi democrat-liberali suceveni au declarat la unison că nu vor vota moţiunea şi că sprijină în continuare guvernul Boc, având fiecare câte un mesaj de transmis PSD-iştilor suceveni şi liderului acestora.

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei consideră că Nechifor “fabulează din lipsă de inspiraţie” şi că se comportă „ca un bărbat la adropauză”. „El a dovedit că între putinţă şi voinţă este o diferenţă foarte mare. Noi am mai spus de mai multe ori şi repetăm până o să înţeleagă că un adevărat bărbat nu-şi exprimă doar voinţa ci trebuie să aibă şi putinţa de a spune cine sunt parlamentarii care crede el că nu vor vota moţiunea de cenzură. Cred că un exerciţiu simplu ar fi ca fiecare parlamentar PDL să fie întrebat personal dacă votează moţiunea şi vă asigur că nu va găsi nici unul care să spună că va vota.

Cred că în loc să-şi facă vânt cu coada aruncând tot felul de fumigene ca semn al neputinţei politice în care se zbate ar face mult mai bine dacă ar putea garanta ceea ce cred eu că e foarte greu ca acei puţini parlamentari pe care PSD îi are în Suceava să voteze moţiunea de cenzură. Eu îi cer să dea dovadă de bărbăţie şi să spună despre ce parlamentari este vorba nu să arunce aiurea asemenea afirmaţii. Îi zic să-şi păzească propria ogradă şi să nu se uite peste gard la alţii”, a declarat Onofrei.

La rândul său, deputatul Ioan Bălan le transmite social-democraţilor că nici un parlamentar PDL nu se va dezice de politica guvernului şi le recomandă să vină cu lucruri cu adevărat importante pentru judeţ şi nu cu „jocuri de cuvinte”.„O să-i dezamăgim şi de această dată şi o să le spunem că nici un parlamentar PD-L nu se va dezice de politica guvernului pentru că aşa cum ştiţi guvernul e susţinut politic de PD-L iar PD-L înseamnă inclusiv parlamentarii de Suceava. Cred că ar trebui să-şi găsească timp pentru a veni cu lucruri mult mai importante decât aceste jocuri de cuvinte care până la urmă nu înseamnă decât o joacă. Se confirmă pentru a nu ştiu câta oară abordarea politică a PSD Suceava e una copilărească”, a afirmat Bălan.

Deputata Sanda-Maria Ardeleanu a respins cu fermitate varianta lansată de preşedintele PSD Suceava precizând că nu va vota moţiunea. „În ceea ce mă priveşte am susţinut şi susţin în continuare acţiunile guvernului pentru ieşirea României din criză şi pentru reformarea statului român. Îmi pare rău că unii colegi vorbesc în numele meu fără măcar să fi avut delicateţea de a mă contacta şi întreba personal în legătură cu părerile mele legate de o nouă moţiune împotriva guvernului. Unora le place să trăiască în ape tulburi cultivând echivocul şi se pare că o duc bine”, a spus Ardeleanu.

Deputatul Dumitru Pardău s-a arătat dezgustat de modul în care fac politică cei din PSD Suceava apreciind că „ei trăiesc într-o lume paralelă” întrucât nu văd că în judeţ în ciuda crizei se întâmplă lucruri bune, se dau în folosinţă şcoli, se reabilitează spitale se realizează drumuri, conducte de apă, reţele de canalizare, staţii de epurare. „Cred că ar vrea să fie la putere ca să stoarcă bani din orice dar lucrul acesta nu se mai poate iar sucevenii i-au taxat. Am început să mă obişnuiesc că lunea e zi de ieşiri infantile ale unor necunoscuţi din PSD Suceava.

Noi ne vedem de treabă şi sucevenii trecând peste toate greutăţile observă că în Suceava lucrurile s-au schimbat în bine. Reprezentanţii PSD uită câte proiecte de anvergură sunt în derulare în Suceava şi cred că e momentul să coboare cu picioarele pe pământ”, a spus Pardău. El crede că ar fi cazul ca social democraţii suceveni să dea dovadă de un minim de decenţă. „Atât eu personal cât şi colegii mei din PDL vom duce la bun sfârşit obiectivele promise în campania electorală şi asta prin munca noastră şi cu sprijinul guvernului şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur. Suntem o echipă care nu va face de ruşine Suceava şi nici nu se va face de ruşine în faţa sucevenilor”, a mai spus Pardău.

Colegul său deputatul Dan Gabriel Gospodaru constată că liderul PSD Suceava continuă să lanseze „fumigene” şi crede că după ce va pica moţiunea va încerca să-i convingă pe suceveni „că raţa-npunge”. „Nici nu se pune problema să votez moţiunea opoziţiei. Sunt unul dintre oamenii cei mai de dreapta din partid care a crescut la şcoala politică a lui Corneliu Coposu”, a declarat la rându-i senatorul Sorin Fodoreanu.

Senatorul Tiberiu Prodan a numărat, la rândul său, „fumigenele” lui Nechifor. „Este cred pentru a 17-a oară când vine cu astfel de teme. Un om care incită lumea să iasă în stradă deci incită la anarhie nu poate fi credibil”, a spus Prodan.

Deputaţii Eugen Constantin Uricec şi Gheorghe Coroamă au ţinut şi ei să-l contrazică pe Nechifor şi să să-şi reconfirme ataşamentul faţă de PDL şi de guvernul Emil Boc.


Intră acum și în grupul de