Mirza: „Parlamentarii PDL vor fi pusi sa repete cum sa voteze cu bile in urne ca sa nu greseasca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL au făcut un bine din greşeală, a declarat joi senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, referindu-se la votul dat de deputaţii PDL în favoarea scăderii TVA la alimentele de bază şi la excluderea de la impozitare a pensiilor sub 2000 de lei.

Parlamentarul social-democrat a spus, într-o conferinţă de presă, că are convingerea că moţiunea de cenzură a opoziţiei va trece pentru că sunt mulţi parlamentari PDL care nu mai suportă ruşinea de a sprijini această guvernare. „Strigă lumea după ei <> prin aeroporturi, gări sau autogări. Am văzut asta în Aeroport în Bucureşti”, a spus senatorul PSD.

El a mai arătat că toţi parlamentarii, inclusiv cei ai PDL, au fost votaţi de electorat pentru a aduce bunăstare şi nu ca să o ducă mai prost, să li se taie salariile sau pensiile. „Aceşti parlamentari ai PDL ar trebui să fie responsabili pentru hoţiile din ţară, de haosul din ţară, de nivelul scăzut de trai al românilor pentru că, se pare, ei au fost trimişi în Parlament să facă numai rău. Un bine l-au făcut din greşeală”, a declarat Mîrza.

Senatorul sucevean a mai adăugat că din câte a aflat, duminică va fi organizată o întâlnire a parlamentarilor PDL pentru a fi instruiţi cum să acţioneze la votul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie. „Va fi o instruire punctuală cu parlamentarii PDL şi cred că îi va pune să repete, cum să voteze cu bile în urne ca să nu greşească. S-ar putea să le interzică să voteze de teama de a nu greşi”, a mai afirmat Gavril Mîrza.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că “venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”.

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.


Intră acum și în grupul de