Senatorul Gavril Mirza avertizeaza cultele din Romania sa nu intre in parteneriat cu PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a ţinut joi să atragă atenţia cultelor din România de pericolul la care se expun dacă se asociază cu PDL, după ce a auzit că formaţiunea democrat-liberală vrea acum să încheie un parteneriat cu Biserica.

„S-a furat totul în România şi a mai rămas Biserica?”, s-a întrebat Mîrza, evidenţiind că în această guvernare portocalie din România s-a furat totul. „Mai e ceva de furat de la cultele religioase şi le trebuie parteneriat”, a spus senatorul PSD.

El a subliniat că va atenţiona cât poate cultele din România de pericolul care le aşteaptă în legătură cu intrarea într-un astfel de parteneriat cu PDL. „Să nu intre în parteneriat cu PDL că nu le va fi bine şi vor avea consecinţe din cele mai neaşteptate”, a declarat Mîrza. El a arătat că este îngrijorat că se pot înstrăina biserici, mănăstiri şi că îngrijorarea lui este şi mai mare pentru că multe dintre acestea sunt în Bucovina.

Senatorul PSD a ţinut să reamintească că toţi cei care au încheiat parteneriate cu această formaţiune politică au avut de pierdut. „PDL a avut diverse parteneriate, începând cu CDR când i-a făcut fericiţi pe ţărănişti care au ajuns la lada istoriei şi a continuat cu PNL, în cadrul Alianţei D.A., iar liberalii s-au lămurit la scurt timp că erau să aibă aceeaşi soartă cu PNŢCD. Şi noi, PSD, am fost parteneri. Noroc că ne-am trezit la timp că altfel ne duceam cu oiştea-n gard”, a conchis Mîrza.

Vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a declarat, luni, că PDL doreşte ca Biserica să aibă un rol social, de educaţie şi filantropic “mai activ” în relaţia cu statul, precizând că reprezentanţii formaţiunii vor susţine un proiect de lege privind Parteneriatul Stat-Biserică


Intră acum și în grupul de