Acasă Politica Onofrei insista ca ministrul Educatiei trebuie sa demisioneze

Onofrei insista ca ministrul Educatiei trebuie sa demisioneze


Intră acum și în grupul de

„Decizia Curţii Constituţionale este un motiv în plus ca ministrul Educaţiei să-şi dea demisia”, a declarat miercuri, senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, după ce decizia Curţii Constituţionale a dat şanse Legii Educaţiei să fie corectată, iar obiecţiile să fie îndreptate cu sau fără voia ministrului.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, ministrul Educaţiei este vinovat că a adus Guvernul în situaţia de a-şi angaja răspunderea pe această lege. „El l-a pus pe premier în această situaţie”, a spus senatorul sucevean.



El a apreciat că ministrul va avea dificultăţi majore în Comisia din Senat. „Dacă a avut dificultăţi majore cu senatorii PDL, cu atât mai mult va avea cu ceilalţi”, a spus Onofrei.

El consideră că în această situaţie, demisia ministrului ar fi mult mai corectă. „Demisia este mai corectă decât a continua să participe la o lege asupra căreia nu va mai avea nimic de zis”, a conchis Onofrei.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a înaintat Curţii Constituţionale (CC) o sesizarea referitoare la Legea educaţiei, reclamând un conflict juridic de natură constituţională cu Guvernul.

Geoană afirma că acest conflict a fost iniţiat în momentul în care Guvernul a decis să retragă din Senat proiectul Legii educaţiei şi să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru adoptarea acesteia. “Guvernul Boc, într-o incarnaţiune anterioară a sa, a făcut un lucru similar în 2009, şi după un an de zile încearcă acelaşi lucru”, adăuga el, precizând că angajarea răspunderii pe Legea educaţiei a mai fost respinsă de CC anul trecut, cu motivaţia că angajarea răspunderii Guvernului nu poate fi folosită decât în cazuri excepţionale.

Premierul Emil Boc a susţinut, în 28 octombrie, în plenul Parlamentului, proiectul legii educaţiei naţionale, promovat de Guvern prin angajarea răspunderii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version